Seger mot HIF Karlskrona i Scandic Cup

2015-08-09

Denna helg deltar IFK Kristianstad i Scandic Cup som arrangeras av HIF Karlskrona. Förutom IFK deltar även HK Malmö, Ystads IF och Karlskrona i cupen.

Under lördagen mötte Kristianstad elitserienykomlingen HIF Karlskrona. I Karlskrona finns Lars Möller Madsen och Erik Gannby som tidigare representerat IFK Kristianstad.

Kristianstad vann sin match mot Karlskrona med 29-22 och kommer att möta Ystad i finalmatchen klockan 15.:00 idag (Ystad som vann sin match mot Malmö)

Assisterande tränaren Jesper Larsson om matchen:

- En match där vi i första halvleken provade spela 3-2-1 försvar. Vi började med Nebosja (Simic) i mål som trots den tuffa träningsveckan stod för flera bra räddningar. Bland annat sex stycken frilägesräddningar. En match som svänger ganska mycket. Vissa perioder spelar vi väldigt bra men faller tillbaka i svackor. Ganska typisk match för att vara träningsmatch då vi är mitt uppe i en tung träningsperiod. I den andra halvleken går vi tillbaka till 6-0 försvar och Leo (Larsson) vaktar målet och även han gör det väldigt bra. Bäst på plan var Iman Jamali som stod för flera bra prestationer och hade ett bra samarbete med mittsex.

Referatet nedan är hämtat från Karlskronas hemsida:

HIF Karlskrona – IFK Kristianstad 22-29 (11-13)

Den andra matchen spelades mellan HIF Karlskrona och IFK Kristianstad och slutade med en rättvis seger för IFK med 29-22 (13-11).
Trots 5 missade frilägen för HIF så hängde man med hyfsat i första halvlek. Ställningen i paus var 11 – 13. IFK hade ett stort antal målgivande kontringar i matchen. Försvarsspelet var stundtals bra för hemmalaget. Efter en dryg kvart in i andra halvlek gick IFK ifrån med 10 bollar, men HIF tätade till sitt försvar och spelade bättre i anfallet. Vilket innebar att man plockade in tre bollar.
Det var varmt i hallen och det bidrog till att en del tekniska misstag inträffade. I HIF:s mål stod Mario Cvitkovic i första halvlek, som provspelar för föreningen under helgen. Han gjorde flera fina räddningar som uppskattades av publiken. Kristianstad var starka och visade gryende storform och gjorde ett stort antal kontringsmål. Men frågan är om inte lagets vänsternia, från Iran Iman Jamali Moorchegani med sitt grymma skott blir nästa storstjärna i Svenska Mästarna kommande säsong.