Vinst mot SKIF Krasnodar

2015-08-26

Efter en dags ledighet i Skopje var det dags för match igen ikväll. För motståndet stod SKIF Krasnodar. De spelade oavgjort igår mot Metalurg Skopje. Ryssarna visade igår upp en bra moral och hämtade upp underläge i slutet mot Metalurg.

IFK började matchen bra anfallsmässigt mot det ryska offensiva försvaret. Bra rörlighet i anfallsspelet. Försvarsspelet fungerade dock inte. Efter 15 minuter skiftade IFK försvarsspel till 5-1 och fick bättre utdelning. Halvtidsresultatet 18-13.

I andra halvlek börjar IFK mycket bra och drar ifrån till en niomålsledning. Sedan händer något och spelarna tar felbeslut i både anfall och försvar. Ryssarna får vittring och äter sig närmare. Närmare än två mål kom de inte dock och tillslut kunde IFK vinna med 32-30.

En nyttig match mot ett ryskt lag som spelade offensivt försvar och spelade i ett mycket högt tempo. Plus idag får Jerry, Björnsen och Simic.

Imorgon är det dags för final i turneringen mot Vardar Skopje. Vardar möter IFK även i gruppen i Champions League. En härlig värdemätare.

Matchen sänds på följande länk kl.20:00 imorgon:

Eller följer ni den på IFKs Twitterkonto.