Sveriges häftigaste handbollsklubb

Nya steg för IFK Kristianstad och Näsby Handboll

2016-03-18

IFK Kristianstad och Näsby handboll har de senaste 3-4 åren samarbetat inom olika områden. Detta samarbete har gradvis utvecklats och förtätats. Under det senaste halvåret har man enats om att driva och utveckla Kristianstad Arena Cup tillsammans. Med medel från IFK har en resurs skapats för detta och en projektledare har rekryterats från Näsby. Denna projektledare har också fått ansvaret för ett nyetablerat integrationsprojekt med fokus på barn i låg- och mellanstadiet.

Med detta samarbete som bas har styrelserna för båda föreningarna diskuterat hur handbollen kan utvecklas vidare. Näsby handboll upplever bland annat att man över tid kommer att ha svårt att på egen hand vidareutveckla barn & ungdomsverksamheten. Resultatet av styrelsernas arbete har blivit att man beslutat att lägga samman verksamheterna i en förening. Praktiskt innebär detta att verksamheterna i Näsby handboll går upp i IFK Kristianstad. Avsikten är att behålla namnet Näsby handboll för ett seniorlag på herrsidan och ett på damsidan. Huvudfokus i sammanslagningen kommer att ligga på att vidareutveckla en redan väl fungerande barn & ungdomsverksamhet på både flick- och pojk-sidan.

Den nya föreningen kommer att ha en bred verksamhet inom Ungdom (ca 550 ledare, flickor och pojkar från födda 2001 och yngre) samt en U-elit verksamhet för både flickor och pojkar (ca 120 aktiva och ledare säsongen 2016/17). Man har ingen ambition att utveckla ett elitlag på damsidan utan kommer att driva vidare Näsby handbolls nuvarande seniorlag (f.n. div 2). På herrsidan kommer föreningen att ha ett Elitlag, ett farmarlag (f.n. i div 1) och ett breddlag (f.n. div 3).

Tanken är att sammanslagningen genomförs i god tid inför kommande säsong

"Vi ser mycket positivt på denna lösning. Vi får in en mycket kompetent grupp av ledare och funktionärer som kommer att hjälpa till att vidareutveckla oss framöver. Vi kompletterar varandra bra geografiskt då vi har vår Ungdomsverksamhet koncentrerad till Slättängshallen och Näsby sin till Fröknegårdshallen" säger IFK Kristianstads ordförande Johan Cosmo

"Vi är mycket glada över att ha hittat en lösning tillsammans med IFK för vidareutvecklingen av vår handbollsverksamhet. Detta är en bra lösning för alla flickor och pojkar som vill spela handboll i Kristianstad" säger Näsby handbolls ordförande Susanne Olsson.

Till nyhetsarkivet