Ännu en hemmaseger!

2016-08-22

IFK bärgade ännu en hemmaseger i försäsongsmatchen mot danska Sönderjysk. Efter en knackig inledning lyfte sig laget och kunde vinna relativt komfortabelt med 27-22 (11-13).

Handbollstempreaturen höjs några grader för varje vecka. Trots en varm sommarkväll hade ca 650 personer letat sig ner till gamla idrottshallen för att se "nya" IFK och debutmatchen för Arnar Arnarsson, vår nya mittsexa. Hur gick det då. Jodå även om han missade sina 2 rena lägen kommer han att kunna bli en mycket nyttig spelare kommande säsong med sin storlek och tyngd, lite miniChewie i unga dar. Annars var det en ganska hafsig och slarvig första halvlek från hemmalaget med missade passningar och lägen. Simic i målet fick inte mycket hjälp i början men de sista 10 minuterna blev det bättre. det var dock gästerna som hade initiativet. Tillbaka i laget var våra Rio-resenärer vilket naturligtvis höjde kvaliten. Jerry var alert och säker och Albin spelade 60 minuter och visade skillnaden mot att inte ha en vänsterhänt H9.

Under andra halvlek tog IFKs skicklighet överhanden och försvaret blev kompaktare. Sönderjyske hade förtvivlat svårt att göra mål. IFK kunde gå ifatt och ifrån till en klar 5-måls seger.

Nu blir det nya tag på onsdag då vi har handbollens dag från kl 15, årsmöte 17:30 och ny match mot våra danska gäster 19:00 i A-hallen. Fri entré. Välkomna

IFK:s målskyttar: Jerry Tollbring 7 (3), Viktor Hallén 4, Albin Lagergren 4 (1), Gunnar Stein Johnsson 4, Johannes Larsson 3, Mario Lipovac 2, Tim Sörensen 2, Sascha Tatarinsev 1.