Sveriges häftigaste handbollsklubb

Pristagare för säsongen 2015/2016

2016-08-25

I samband med årsmötet delas priser ut till spelare eller ledare i IFK Kristianstad som utfört en extra ordinär prestation.

3 vandringspriser delas ut var säsong.

Årets vinnare är följande:

Överste Adolf Johnsson vandringspris.

Priset tillfaller den medlem av föreminen som under året utfört den bästa idrottsprestationen.

Vinnare: Ola Lindgren, med motiveringen:

Olas resultat med såväl ledslag som klubblag har gett eko i handbollsvärlden. Med kvalifikationen till OS och den fantastiska SM-final i minne går priset till Sveriges mest noggranne tränare.

Vandringspriset "Carl Borgs minne"

Priset är avsatt att utdelats till en medlem, vars ålder inte får överstiga 21 år och som deltar i bollspel.

Vinnare: Emil Schuster med motiveringen: Emil har under säsongen utvecklat både fysik och spelförmågan och varit en starkt bidragande orsak till att IF klarade av att hålla sig kvar i division 1.

Kurt Tornemarks minne.

Priset utdelas till förtjänt ungdomsspelare eller ungdomsledare som på ett förtjänstfullt sätt representerat IFK Kristianstads ungdomshandboll.

Vinnare: Anton Persson med motiveringen: Hans vilja att träna och drivet att hela tiden bli bättre har gjort att Anton under året tagit sig till landslaget. En spelare med mycket talang men framförallt en härlig vilja, som själv bestämmer hur lång hans resa blir.

Förutom dessa tre pristagare tackades även Mats Samuelsson av för sina insatser i styrelsen. Mats som kom in i styrelsen 2009 har varit med på hela resan och byggt upp IFK Kristianstad till en stormakt inom svensk handboll.

Till nyhetsarkivet