Knapp förlust mot Skjern

2016-08-31

Försäsongen rullar på och i kväll var Markus Olsson och hans Skjern på besök. Det blev en match med många ansikten. IFK hade initiativet inledningsvis men efter en kvart var de danska gästerna ikapp, mycket tack vare mål från markus och norska linjeveteranen Bjarte Myrhol (planens gigant med 7 mål och starkt försvars-spel). IFKs sista kvart i första halvlek skall vi glömma då gästerna gick fram till pausvila 18-12. Man fick stor utdelning genom att spela 7 mot 6 i anfallen och hade stort tålamod i det offensiva spelet.

I andra halvlek var IFK mer på tårna men hade svårt att krypa närmre i målprotokollet och gästernas 6-målsledning bestod under första kvarten. Sedan lyfte sig IFK och kom ikapp när Inge Aas i sin comeback gjorde sitt första mål och IFKs trettionde fram till 30-30 men trots att man stoppade uppspelet lyckdes gästerna från 16 meter få iväg ett skott som slank in vilket innebar dansk seger

Nu väntar turnering i Paris där IFK på lördagskvällen möter franska ligafyran Dunquerqu och sedan beroende på resultat antingen möter värdarna Ivry eller Zagreb , som för övrigt IFK har i sin grupp i Champions League.

Över 1100 personer hade sökt sig till gamla A-hallen ikväll vilket var mycket glädjande.

IFKs målskyttar: Jerry Tollbring 7 (3), Olafur Gudmundsson 6, Albin Lagergren 4, Mario Lipovac 3, Viktor hallén 3, Johannes Larsson 2, Arny Arnarsson 2, Gunnar Stein Johnsson 2, Inge aas Eriksen 1.