Sveriges häftigaste handbollsklubb

Krutis besökte Lilla EM

2016-11-15

Lilla EM i Kristianstad

Sverige arrangerar som bekant handbolls-EM den 4-18 december.

I samband med mästerskapet avgörs Lilla-EM. Lilla EM är en skolturnering i minihandboll för samtliga grundskolor i Kristianstads kommun.

Till alla barns stora glädje dök idag vår vän Krutis upp och busade med barnen.

Handbolls-EM i december kommer vara det största internationella evenemanget i Sverige under 2016. Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Kristianstad är spelorter under EM. I Kristianstad arrangeras under hösten ett Lilla EM och att ha stor betydelse för barn, ungdomars och föreningslivets utveckling i Kristianstad.

VAD ÄR LILLA EM?

Lilla EM är en skolturnering i minihandboll i Kristianstad. Projektet drivs i samarbete mellan kommunen och föreningarna. Turneringen genomförs utan tävlingsmoment, dvs ingen registrering av mål, poäng eller ställning. Fokus ligger på tjejers förutsättningar för idrottsutövning.

HUR FUNGERAR LILLA EM?

Projektet är uppdelat i tre olika delar. Första delen är att alla klasser ute på skolorna ska få testa på att spela handboll under en eller flera idrottslektioner.

Andra delen består av att det arrangeras grundspelet, en lokal turnering för varje enskild årskurs 1-3. Detta sker i varje skolområde. Alla skolor möter varandra. Varje skola kan ställa upp med flera lag i varje årskurs. När dagen är slut lottar man fram två skolor som ska få lov att representera skolområdet under slutspelet i Kristianstad Arena.

Tredje och sista delen består av slutspelet. Två lag från varje skolområde möts inne i Kristianstad Arena. Lagen blir hämtade med buss, spelar handboll, får lunch i Arenan och bussas därefter tillbaka till sin skola. Alla lag som deltar i slutspelet får dessutom fritt inträde till två EM-matcher (dvs en matchdag) när dem spelas i början av december.

Till nyhetsarkivet