Sveriges häftigaste handbollsklubb

En kokande Arena

2016-11-16

En kokande Arena

Krönika inför kvällens match mot Lugi av Nikolas Larsson


Man kan säga mycket om november men en rolig månad som sådan är den inte. Det är rätt mörkt, helt plötsligt snöar det och vinterkylan kommer svepande. Att vi sedan åkte på säsongens andra förlust mot Alingsås i onsdags har inte gjort novemberstarten bättre. Det är en mycket tuff handbollsmånad för IFK. Vi skall klara av 4 Champions League-matcher och tre toppfighter i Handbollsligan. Det kommer att bli en utmaning. I morgon bitti åker vi till Vit-Ryssland för att möta Jamalis Meshkov Brest och när ni läser det här vet ni hur det gick. Sedan kommer det att bli full rulle i vår härliga Arena. Gardell kommer på besök följt av seriefinal mot LUGI, CL mot Källmans Pick Szeged lördagen efter sedan tisdagsmatch mot GUIF och ett avslut med två fantastiska Vintergalor samt den 30 november hemmaretur mot vitryssarna från Brest. Borde kunna pigga upp vilken novemberglåmig människa som helst.

Det händer mycket på alla fronter. KDFF klarade både nytt kontrakt och elitlicens samma vecka. KHK ångar på i SHE-ligan och ser ut som ett säkert slutspelslag. KIK är överlägsna i hockeyns söderetta och både KFC och Mjällby säkrade sina kontrakt i fotbollens dito. Idrotten i Kristianstad visar framfötterna. I handbollsligan tävlar klubbarna i slarv och konstig hantering. Skövdes "byxgate" har väl ingen missat och oavsett orsak och verkan är hanteringen från klubben ur ett arbetsgivarperspektiv inte bra. GUIF som inlett starkare än väntat har spelat hela hösten med sina 3 nyförvärv utan dessa har registrerats som deras spelare. Tur för dem att protester skall lämnas in senast 10 dagar efter match annars hade de tappat fler poäng än de de vann mot RIK. Annras var det tre skrällar på gång i kvällens ligamatcher men till slut var det bara Aranäs som fick en pinne mot Malmö

Vi har också fått en ny president i USA som i satiren kallas Orange. Vet inte riktigt hur vi trumpna vi skall vara över det, möjligen att vi har en bit kvar till honom vad gäller twitter och antalet följare. Resten får väl framtiden "utvisa". Något som vi gärna tar efter är det här med att bygga murar även om skälen är olika. Till seriefinalen mot LUGI hoppas jag att vi fått ihop en riktigt tät och tjock försvarsmur som står emot attackerna från nyblivne landslagsmannen Simon Jeppson som verkar vara i överjordisk form.

LUGI kommer dock att bli mottagna med varma servetter av en utsåld Arena . Det kommer att koka när 5000 reser sig för att stötta sitt lag till revansch för förlusten nere i Lund i inledningen av ligan. Det blir en fest man inte bör missa.

Vi ses i Arenan/ Nikolas Larsson Klubbchef IFK Kristianstad

Till nyhetsarkivet