Sveriges häftigaste handbollsklubb

Linnea Pålsson är en God Kamrat

2016-11-22

God Kamrat är ett projekt IFK har tillsammans med sin Partner Länsförsäkringar Göinge Kristianstad. I projektet lyfter vi fram personer som på olika sätt uppvisar ett gott kamratskap. Projektet syftar till att synliggöra en viktig del i föreningslivet som ibland hamnar lite i skuggan av resultat och idrottsliga prestationer.

Höstens andra God Kamrat är Linnea Pålsson som spelar i IFK Kristianstads Flickor -02. Linnea är 176 Vi träffar Linnea uppe på vårt kansli eftersom hon precis har blivit frisk från en förkylning.

Vem är Linnea?

Jag är en tjej på 14 år som älskar sin handboll och att umgås med sina vänner. Jag bor på Egna hem med min familj och går i åttan på Nosabyskolan. Hon gillar Nosabyskolan men säger också att det är tur att Jonas Åström finns där som fritidsledare för annars hade det varit kaos under håltimmar och raster.

Hur länge har du spelat handboll?

Jag har spelat sedan jag var 10 år och då började jag i Åhus handboll. Tyvärr har jag nu i ett år varit skadad i min högra axel och inte kunnat spela. Jag har dock varit med laget i alla moment som jag kan och hänger med på matcher och stöttar o så. Nu skall jag få en riktig röntgen den 12 december och äntligen kanske läkarna kan bestämma vad som kan göras för att jag skall bli bra igen.

Vad är det roligaste med handboll?

Gänget, sammanhållningen i gruppen och att träffas på träningar och matcher. Det roliga med vårt lag är att alla håller ihop.

Vad tycker du kännetecknar en God kamrat?

En ärlig människa som inte fjäskar i allmänhet utan stöttar när det verkligen behövs.

Linnea gillar matte och har redan tankar på att bli arkitekt och tycker att mamma och pappa bör bjuda på oxfilé med potatisgratäng och en resa till USA på nästa fölsedag. Mest av allt hoppas hon dock att hennes röntgen är första steget tillbaka till handbollsplanen och en helt frisk axel.

Vi frågade också en av Linneas lagkamrater om henne

Maja Axelsson: Linnea är jättesnäll och så bra på att lyssna. Hon är en fantastisk kamrat.

Vi gratulerar Linnea till utmärkelsen och hoppas att hon fortsätter att vara ett föredöme både på och utanför planen.

/ Nicole Åström & Nikolas Larsson

Till nyhetsarkivet