Sveriges häftigaste handbollsklubb

Kaptenen är redo för Meshkov Brest

2016-11-30

För ungefär ett år sedan kom Olafur Gudmundsson tillbaka till IFK Kristianstad efter en säsong i Hannover. Champions League-debuten kom mot Kielce. I sin debutmatch i Champions League gick den Isländske vänsternian av planen med sju fullträffar. Sedan debuten har det blivit ytterligare 11 matcher och 47 mål i världens största klubblagsturnering. Ikväll väntar en mycket viktig match i Champions League och IFKs kapten är redo.


IFK Kristianstad - Meshkov Brest

Kristianstad Arena 19:00

Sänds på TV3 Sport & Viaplay

Biljetten köper du här


Efter lite mer än ett år i Bundesliga återvände Olafur till IFK och fick vara med och vinna SM-guld. Efter säsongen tackade Johan Jepson för sig och Olafur Gudmundsson blev ny lagkapten för IFK Kristianstad.

Det är ungefär ett år sedan du kom tillbaka till IFK, om du ska sammanfatta denna tiden?

- Det har varit en oerhört rolig tid. Jag fick vinna mitt första SM-guld, fick göra debut i Champions League och det har varit fantastiskt att vara tillbaka i Kristianstad Arena.

Du är numera kapten för IFK Kristianstad. Har du ställt större krav på dig själv i och med detta uppdrag ?

- Till en början hade jag lite större krav på mig själv men insåg att jag inte kan ändra för mycket i min spelstil bara för att jag är kapten. Det handlar mycket om att vi som grupp måste göra det tillsammans och att det inte är en persons ansvar. Med min spelstil försöker jag bidra med mycket energi och fighting spirit. Även när det går tyngre, då får jag som kapten kanske vara den som tar tag i det och försöka driva på och bidra med energi. Men som jag sa, det är vi som grupp som måste göra jobbet tillsammans.

Hur ser du på din egna säsong så här långt?

- Jag tycker att jag hållit en ganska jämn nivå. Visst det har även gått lite upp och ned. Nu senast mot Pick Szeged var kanske min sämsta insatts för säsongen men överlag har det gått bra. Jag snittat 5-7 mål och spelat mycket som 3:a i försvaret. Jag är revanschsugen inför kvällens match mot Brest. Det är i de stora matcherna man vill spela bra och få till det där lilla extra. Hoppas det kommer ikväll.

Ni hade det ganska tufft borta mot det tunga Meshkov Brest. Hur ser du på era chanser inför kvällens match?

- Som du säger det var en ganska tuff match men trots det så tycker jag att vi hängde med ganska bra. Ikväll måste vi löpa ännu mer än vad vi gjorde senast. De är stora och tunga kan vi springa mycket så ska vi kunna straffa dem. Det har blivit bättre i anfallsspelet men mycket ligger i vårt försvarsspel. Vi har jobbat mycket med vårt försvarsspel de senaste veckorna och kan vi få träff där så får vi möjlighet att kontra på dem. Två poäng ikväll skulle betyda oerhört mycket för oss i vår strävan att gå vidare från gruppen.

Vad har publiken för betydelse i sån här match?

- Det är alltid lättare med publiken i ryggen. De hjälper oss när vi börjar bli trötta och de ger oss den där extra energin som behövs. Det är lite svårt att förklara men det känns som att när vi spelar hemma inför våra fans så hjälper de oss att våga lite mer.

Klockan 19:00 ikväll smäller det. Ge Olafur och resten av laget den där extra energin att orka skrälla mot Meshkov Brest. Ta på dig den brandgula tröjan och sjung med i Södra Kurvans sång så ses vi i Kristianstad Arena!

Till nyhetsarkivet