Sveriges häftigaste handbollsklubb

Vi är inga änglar

2016-12-09

Men vi kan då och då vara små ljus i mörkret. Som när Krutis och Leo Larsson roar barnen som deltagit i Lilla EM när de får komma på stora dam-EM. Eller när Nicole tillsammans med våra unga talanger är ute i förberedande klasser runt om på skolorna och skapar en härlig handbollsstund för barnen. Eller när våra A-lagsspelare har svårt att vakna och ligger under med 17-11 men sedan gör 12-1 på motståndarna och ändå vinner med uddamålet trots att vårt spel var rätt kasst med några undantag typ kung Richard som fick tillfälle att visa lite lejonhjärta. Eller när vårt fantastiska gäng av IFK-medarbetare tar emot er till ännu en härlig match i vårt eget Colosseum, Kristianstad Arena. Det får en att tänka på the Doors "Light my fire" och Marianne Fredrikssons bok " Den som vandrar om natten" på en och samma gång. Bara en sån sak.

Vi får besök av gulsvarta Sävehof som kommer till matchen med stärkt självförtroende efter en mycket stabil seger mot serieledarna Alingsås. Det kommer att bli en tuff nöt att knäcka för oss och det kommer att krävas en betydligt mycket bättre skärpa än mot Skövde senast. Man kan konstatera att handbollsliga svänger i år. Många är matcherna där favoriterna förlorar poäng mot tippade bottenlag. LUGI var hårsmånen från det mot Hammarby, Ystads IF likadant mot Karlskrona och IFK Ystad tog en pinne uppe i Eskilstuna. Det blir många spännande omgångar fram till nyår och då har kanske ligan fått en tydligare kontur.

Just nu är det fullt upp i Arenan med dam-EM. Vilket fantastiskt arrangemang Anders Olsson och hans gäng bjuder handbollsförbundet och EHF på. Inte ens EHFs obegripliga paragrafryttarinna Alenka lyckades få dem ur balans. Det är bara en av många pusselbitar kring varför vi tillsammans med traktens övriga klubbar, kommunen och högskolan driver projektet "Kristianstad-Nordens handbollscentrum" men mer om det framöver.

December sveper fram som alltid. Det är en månad där mycket skall hinnas med både på jobbet och vid sidan av, särskilt för våra spelare som i år är lediga den 23 och 24 december men sedan har träning juldagen och annandagen innan det blir match borta mot Ystads IF den 27/12, träning 28 och 29 december och sedan avslutas 2016 med hemmamötet mot 100-års firande RIK. Två vita lag men så är ju julsnapsarna strukna från programmet för våra killar sedan länge. Kanske kan de få smutta på en liten skvätt av de lokalproducerade julölen. Charlis som har sitt bryggeri ute vid Trolle Ljungby har haft bråda dagar sedan deras julöl blev antaget till bred lansering. Deras Snöfall har nr 11269 för knappt 25 riksdaler har fått fina recensioner och finns på många bolag. Vill man ha något riktigt häftigt kan man prova deras Charlis Svart med nr 11498 men den får man ta det varligt med för den är mycket alkoholstark och njutes i små klunkar. Har fått ovationer från dryckesskribenter. Själv tänkte jag använda den i min julmumma men det receptet återkommer vi till i vårt julnummer inför matchen mot IFK Ystad den 21/12. Då kanske jag har bestämt mig för om det blir gräsklippning på julafton eller om jag skall skona grannarnas klena julnerver. Innan dess hoppas jag att killarna på lördag inte är någon hägring utan att deras spel sprider glans av sin fägring. Missa inte heller våra härliga talanger i IF som spelar seriefinal i lokalderby mot Vinslöv som förmatch kl 15:00.

Vi ses i Arenan

/ Nikolas Larsson. Klubbchef IFK Kristianstad

Till nyhetsarkivet