Sveriges häftigaste handbollsklubb

Nebojsa Simic till MT Melsungen

2016-12-19

För en tid sedan kunde vi berätta att Richard Kappelin kommer att ersätta Nebosja Simic som kommer att lämna efter säsongen. Nu är det klart att "Simo" kommer att lämna IFK Kristianstad för Bundesligaklubben MT Melsungen. Simic kommer där att bilda målvaktspar med svenske målvakten Johan Sjöstrand.

Nebojsa kom till IFK inför säsongen 2014/2015 och var med och tog Kristianstads till sitt andra raka SM-guld efter att ha avgjort finalen nästan på egen hand. Efter två starka säsonger i klubben i både Handbollsligan samt Champions League har vår målvakt gjort sig ett namn i Europa.

Idag leder han målvaktsligan i Handbollsligan och IFK Kristianstad har utvecklat ytterligare en spelare som nu blir utlandsproffs

Förutom Johan Sjöstrand spelar även svenska mittnian Patrik Fahlgren i Melsungen som satsar stort till kommande säsong då den tyska klubben gjort klart med Tobias Reichmann (Vive Tauron Kielce), Finn Lemke (SC Magdeburg) och Lasse Mikkelsen (Skjern) som ansluter 2017.

- Vi önskar Simo all lycka och framgång i sin nya klubb. Melsungen har de senaste åren hållit till precis under de allra bästa och så ser det ut även i år. Även om det är tråkigt att förlora en så pass bra spelare som Simo, kan vi ändå känna oss stolta att det är en bra klubb med höga ambitioner han kommer till. Vi är övertygade om att han kommer att spela en bra vårsäsong för IFK Kristianstad innan det är dags för Bundesliga, avslutar Sportchefen Jesper Larsson.

Statistik i Handbollsligan 16/17

Namn Räddningar Assist
Nebojsa Simic 132/307 (42%) 4
Till nyhetsarkivet