Sveriges häftigaste handbollsklubb

Lundaspelen 2016

2016-12-27

23 IFK lag på plats!

undefined

Då var årets upplaga av Lundaspelen igång. I år har IFK valt att åka med i stort sett hela barn och ungdomsverksamheten från de som är födda 2006 och äldre. I år är det rekord med 667 lag anmälda och det spelas i de flesta hallarna i södra Skåne. Undertecknad följde idag F06, F05, F02 och P00 och fick se en del spännande matcher. Kul var att se den glädje som fanns bland våra yngsta tjejer som vann sin första match. Våra duktiga F05 hade inte mycket till motstånd i sina två första matcher men fick det tuffare mot ett danskt lag som gick segrande ur den striden.

För F02 började det lite trögt i första matchen men de taggade till sig i den andra och vände ett underläge på två mål i paus till seger med två, De släppte bara tre mål i andra!

P00 hade en lugn morgon för att sedan möta ett duktigt norskt lag i andra matchen. IFK lyckades få till ett oavgjort resultat efter straff i slutsekunderna.

Matcherna fortsätter under kommande dagar och jag kan rekommendera er att följa alla lagen via Lundaspelens hemsida och dess livescore.

/Jonas Jönsson

Till nyhetsarkivet