Sveriges häftigaste handbollsklubb

Mattias Johansson blir U-Elit ansvarig på tjejsidan

2016-12-30

Den 1 januari tar Mattias Johansson över ansvaret för tjejerna på U-Elitsidan. Han tränar idag herrjuniorerna, vilket han kommer att fortsätta med säsongen ut, men från och med hösten 2017 tar han ett större ansvar för från damlag och neråt.

- Det känns bra att vi lyckats knyta upp Mattias för den här rollen. Han har gjort ett väldigt bra jobb sedan han kom till klubben för några år sedan och det ska bli spännande att följa utvecklingen. Styrelsen har satt upp ett tydligt mål att vårt damlag ska spela division ett inom några år och då känner vi att Mattias är rätt man att lotsa upp de talanger som finns i föreningen, säger sportchefen Jesper Larsson.

Mattias kommer att fokusera på spelarutveckling under våren, men även hjälpa till och stötta tränare/ledare, parallellt med sitt nuvarande uppdrag som herrjuniortränare.

Med den här tjänsten kommer vi att få ett tydligare fokus. Björn Sätherström får mer tid att koncentrera sig på killarna, Mattias på tjejerna och tillsammans ska de guida de många talangerna in i seniorverksamheten.

- Genom anställningen av Mattias ger vi flick- och damspelare i IFK samma förutsättningar som killarna att nå sina mål med sin handboll avslutar Johan Cosmo, ordförande i IFK Kristianstad.

Till nyhetsarkivet