Sveriges häftigaste handbollsklubb

Mycket brandgult när Sverige besegrade Norge

2017-01-09

Lördagskväll i Kristianstad Arena och Sverige mot Norge. Andra träningsmatchen mellan länderna på lika många dagar. I första matchen drog Sverige det längsta strået och vann med 37-29. Sverige kom även att vara det starkaste laget i returmötet då de svenska herrarna vann med 27-25. Matchen mellan Sverige och Norge var av brandgul prägel då Jerry Tollbring utsågs till bäste spelare i Sverige samt Kristian Björnsen till bäste spelare i Norge.

Hela 7 personer med koppling till IFK Kristianstad gjorde avtryck i denna träningsmatch. I Norge spelar trion Joakim Hykkerud, Christian O`Sullivan och Kristian Björnsen som samtliga tidigare representerat IFK. Alla tre möttes av öronbedövande jubel när de presenterades inför match - en fin gest från Kristianstads supportrar.

Kristian Björnsen utsågs till bäste spelare i Norge efter sina 5 mål.

I Sverige spelar Jerry Tollbring och Albin Lagergren som är viktiga hörnstenar i dagens IFK Kristianstad samt Fredric Pettersson som var med och tog dubbla klubb i den brandgula tröjan. Mittsexan som inför denna säsong lämnade för varmare breddgrader då han skrev på ett kontrakt med franska Fenix Toulouse.

Alla tre spelare gjorde en fin insats, Jerry blev målbäst (6 mål), Albin gjorde det väldigt bra med flera mål och assists och Fredric spelade nästan hela matchen och gjorde det bra, framför allt bakåt.

Albin tog chansen när han fick förtroende som ende högernian då Johan Jakobsson saknades pågrund av skada.

Utöver dessa sex spelare har IFK dessutom en representant i Björn Sätherström som under detta mästerskap kommer att arbeta som videoanalytiker åt det svenska landslaget och analysera motståndarna samt vara ett bollplank åt Kristján Andrésson och Martin Boquist.

Björn Sätherström

Att så många från IFK är med och representerar sina länder är ett gott kvitto på IFKs kvalité på att utveckla spelare till nästa nivå.

Cederholm in i truppen

På måndag spelar Sverige sin sista match innan laget åker ned till Frankrike. Landslaget möter Chile i sista träningsmatchen och då finns ytterligare en spelare med IFK-anknytning i truppen. Johan Jakobsson har drabbats av en lindrig hjärnskakning så Andreas Cederholm kommer att ta hans plats i truppen ikväll. Andreas Cederholm kommer även att åka med till Paris och VM i Frankrike.

Vi önskar alla spelare och ledare ett stort lycka till.

Till nyhetsarkivet