USM för damjuniorer och P02

2017-01-24

USM PB steg 3 i Helsingborg

I helgen som gick var det dags för IFKs P02 att spela steg 3 i USM i Helsingborg Arena. Avkast 13.00 mot värdlaget OV Helsingborg. När matchen blåstes igång var det lite nervöst spel i början och vi följdes åt i målprotokollet ända fram till slutet av halvleken då vi fick ett litet övertag och resultattavlan visade 8-10 i paus till vår favör. I andra halvlek hade nervositeten lagt sig och killarna öste på som bara den. Bakåt stod de upp mycket bra samtidigt som Emil i målet tog de bollar som hittade förbi den orangea muren. Killarna sprang ifrån och hade en ledning på 16-9 halvvägs in i halvleken och den marginalen hölls hela vägen ut och slutresultatet skrevs till 15-24. Noterbart är att 12 av 14 utespelare fanns med i målprotokollet. I match två stod Kungälvs HK för motståndet (en på förhand tuff match då Kungälv vann sin grupp i steg 1). Nu hade dock nervositeten lagt sig och killarna gjorde en stabil första halvlek och ledde med 13-6 i paus. Andra halvlek flöt på i god stil och slutresultatet skrevs till 23-16. Söndagen inleddes med frukost kl. 8.00 och därefter avfärd mot Helsingborg Arena. Första halvlek mot Aranäs var otroligt jämn och lagen bytte mål med varandra ända fram till paus (9-9). I andra halvlek hängde vi inte riktigt med och Aranäs gick ifrån och ledde med 17-13 när sex minuter återstod. De sex sista minuterna av matchen gör killarna en fantastisk kämpainsats och krigar sig till ett oavgjort resultat i 17-17. I sista matchen stod Ystad IF HF2 för motståndet och vårt eventuella avancemang till steg 4 stod på spel. Första halvan av första halvlek var jämn målmässigt men sen gjorde Ystad ett ryck och hade ledningen i paus med 11-8. Efter fyra minuter i andra halvlek gjorde Ystad 15-11, sen stängde den orangea muren, och den för dagen rödklädda målvakten, butiken och gick segrande ur matchen med 19-15! Avancemanget till steg 4 var säkrat!

Grattis killar och tack för underhållningen! STORT tack till vår fantastiska publik som stöttat killarna hela helgen!!

"DET ÄR VI SOM ÄR IFK!!"

JSM damer steg 3 i Skövde

Första mötet skulle bli ett Skånederby mellan IFK Kristianstad och IFK Malmö.

En måstematch för dom orangeklädda tjejerna. Malmö fick bra träff på oss bakåt med IFK kom till fina lägen framåt som man fick på mål men stolpe och ribban stod för dagens räddningar. 12 fria lägen missades och slutresultatet låg i Malmös favör när signalen ljöd. 17-12 och det var besvikna tjejer som lämnade Skövdes idrottshall. Här ådrog man sig även en skada som satte stopp för fortsatt spel för Hilda Ahlbin.

Söndagens matcher blev nu extremt viktiga.

På morgonen mötte vi Lindesberg som hade en stark vänstersida som man lyckades plocka ner flertalet gånger. Med 8-9 i paus till Lindesbergs fördel kom de orangea ut i halvlek och spelade konsekvent framåt och tufft bakåt. Man lyckades vända matchen och slutsiffrorna skrevs till 23-17. Nu behövde Lindesberg vinna mot Malmö för att man återigen skulle få det i egna händer.

Lindesberg gjorde sitt jobb emot Malmö och gav oss en öppen väg till steg 4. Men uppgiften var Skövde HF och vi visste att det skulle bli en tuff uppgift då dom flesta av deras spelare spelar division 1 handboll och ligger där i topp 3.

Man startade bra men återigen hade man stolp- och ribbträffar första 6 minuterna och det gjorde att Skövde fick ett litet försprång. I halvtid hade IFK bara gjort 5 mål framåt, men också bara släppt 10 bakåt.

Efter pausvilan var det ett Skövde som sprang ifrån IFK. IFK fortsatte sätta stolpe och Ribba och Skövde satte sina skott i maskorna.

Förlust med hela 24-12 och drömmen om ett steg 4 var därmed över.

För att summera en helg som inte blev som man tänkt sig så har vårt målvaktspel och försvarsspel fungerat bra, men man har fått kriga allt för mycket framåt.

Nu sätter vi upp nya mål för resterande del av säsongen och krigar vidare!