Sveriges häftigaste handbollsklubb

Summering av årsmötet 2017

2017-08-23

Idag höll IFK Kristianstad årsmöte i Arenarestaurangen. Ekonomin är fortsatt stabil i föreningen. Förutom att styrelsen beviljades ansvarsfrihet och omvaldes och ordförande Johan Cosmo fick förtroendet ännu ett år beslutade årsmötet att anta uppdaterade och moderniserade stadgar. Årsmötet beslutade också att tillsammans med Jubileumsboksföreningen IFK 100 år inrätta en stiftelse med syfte att stödja ungdomshandbollen i IFK och i Kristianstad.


I samband med årsmötet delas priser ut till spelare eller ledare i IFK Kristianstad som utfört en extra ordinär prestation under den gångna säsongen.

3 vandringspriser delas ut var säsong.

Årets vinnare följande:

Överste Adolf Johnsson vandringspris.

Priset tillfaller den medlem av föreminen som under året utfört den bästa idrottsprestationen.

Vinnare: Albin Lagergren

Motivering: Albins utveckling till en komplett spelare har lett till att han även uppmärksammats internationellt. Uner VM i januari var hanbärande i det "nya" landslaget. Albins vilja att hela tiden bli bättre och givetvis hans insatser för IFK gör att han får priset.

Vandringspriset "Carl Borgs minne"

Priset är avsatt att utdelats till en medlem, vars ålder inte får överstiga 21 år och som deltar i bollspel.

Vinnare: Valter Chrintz

Motivering: Valters vilja och nyfikenhet gör att han utvecklas i raketfart. Med både talang och träningsflit har han visat att den som lägger ned mest tid, kommer längst.

Kurt Tornemarks minne.

Priset utdelas till förtjänt ungdomsspelare eller ungdomsledare som på ett förtjänstfullt sätt representerat IFK Kristianstads ungdomshandboll.

Vinnare: Mattias Johansson

Motivering: Mattias har på ett förtjänstfullt sätt tränat och coachat våra duktiga pojkar A under några års tid. Hans egenskaper som tränare har gjort att utvecklingskurvan stigit och starkt bidragit till såväl gruppens som individens framsteg. En modern ledare som nu tar steget över till dam/flicksidan.

Till nyhetsarkivet