Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK höll i 33 minuter mot Flensburg!

2018-07-23

Vid dagens handbollsfiesta i klassiska Idrottshallen hade de svenska lagen inget att hämta mot det internationella toppmotståndet.
Först krossade danska mästarinnorna Köpenhamn Kristianstads HK med hela 12-36.
Därefter var det dags för "nya" IFK mot Flensburg. IFK stod upp bra i den första halvleken med ett bra försvarspel och det var först i slutet av halvleken som Flensburg kunde få ett litet grepp coh gå ifrån till pausledning 12-15.
Inledningen på den andra blev också tät och IFK hade 14-16. Sedan gick luften ur och det blev en match mellan pojkar och män. Flensburg satte ner foten och körde över IFK rejält och kunde vinna med hela 22-36. Man gjorde alltså 20-8 de sista 25 minuterna.
I IFK var det första gången som de nya spelarna visade upp sig och Teitur Einarsson visade att hans skott kommer att bkli ett vapen under säsongen. För flera andra blir det viktigt att komma in i tempo och klara internationellt motstånd under försäsongen men både Emil Hansson och Alfred Ehn visade vilja och Marc canellas glimtade till med några fina passningar.
Bäst i IFK denna afton var kapten Olafur Gudmundsson som framför allt i inledningen var strålande men lite för ensam.
Men som träningsmatcher tror jag att de 1250 i publiken trivdes att få se lite handboll igen efter 11 veckors uppehåll.
IFKs målskyttar: Olafur Gudmundsson 4, Teitur Einarsson 4, Arnar Arnarsson 3, Johannes Larsson 2, Stig Tore Moen 2, Anton Halen 2, Valter Chrintz 2(2), Emil Hansson 1, Marc Canellas 1, Alfred Ehn 1

Till nyhetsarkivet