Tredje raka vinsten i Handbollsligan

2018-09-12

Vinst borta mot Ystad med 18-24.

Matchen började med att killarna hade lite svårt att få hål på Ystads IF-målvakt. Efter 5 minuter så var ställningen 4-2 till Ystad, men då höjde sig killarna några nivåer i försvarsspelet. Det resulterade i att Leo helt stängde igen målet, släppte bara in 4 mål resterande 25 minuter på halvleken. Framåt hade IFK fortfarande svårt med att hitta nätet, men det lättade lite 20 minuter in i första halvlek.

När vi gick till paus stod det 8-13, en stark försvarsprestation och helt lysande spel från Leo i målet gjorde att det såg väldigt ljust ut inför andra.

Andra halvlek fortsatte där första slutade, IFK spelade i högsta fart och Ystads IF kan tacka Anders Persson att de inte halkde efter mer. När slut visslan hade gått så stod det klart att vi hade vunnit vår tredje raka match i Handbollsligan. Slutresultatet skrevs till 18-24, Leo var matchen klart mest framstående spelare. 16 räddningar och 53.3% är en väldigt bra match. Andra spelare att nämna är Anton Persson och Alfred Ehn. Båda våra vänstersexor är hitintill hundraprocentiga i sina avslut, det är inte dåligt.