Sveriges häftigaste handbollsklubb

Landslagsuppehåll

2018-10-23

Under vecka 43 är det uppehåll i ligorna för att det ska spelas landslagshandboll.

IFK Kristianstad har några spelare som ska få äran att representera sina länder i olika sorters landslagsuppdrag.

Philip Henningsson ska vara med det svenska A-landslaget och spela EHF Euro Cup där de ska möta de lag som redan är kvalificerade till EM 2020. De gamla IFK-spelarna Jerry Tollbring, Albin Lagergren och Fredric Pettersson (med som reserv) är också uttagna i den här truppen.

Sverige möter Spanien hemma den 24 oktober klockan 19:15 och Österrike borta den 28 oktober klockan 16:30. Vill ni titta på Sveriges hemmamatch live finns det biljetter att köpa, klicka här för att komma till deras biljettsida. Annars sänds båda matcherna på Viaplay och Tv10.

Alfred Ehn har blivit uttagen till det svenska Liga-landslaget och ska spela två träningsmatcher mot det Japanska A-landslaget 25 och 27 oktober. I den här truppen har vi också en gammal IFK-are, bygdens son Anton Lindskog är uttagen. De här matcherna kan ni se på Svensk handbollsstream för 99 kr (sammanlagt, 69 kr separat).

Arnar Freyr Arnasson och Olafur Gudmundsson är uttagna i det Isländska A-landslaget för att spela kvalmatcher för att nå EM 2020. De ska möta Grekland hemma den 24 oktober klockan 19:45 och Turkiet borta den 28 oktober klockan 16:00.
Matcherna går att se på EHFtv gratis.

Teitur Örn Einarsson är också kallad till Island för träningsmatcher med U21-landslaget mot Frankrike.

Till nyhetsarkivet