Sveriges häftigaste handbollsklubb

Telekom Veszprém - den Ungerska jätten

2018-11-09

Ikväll tar vi emot den Ungerska jätten - Telekom Veszprém i Kristianstad Arena.

Efter turbulenta månader hos lördagens motståndare Veszprém, hände det en del i början av oktober. Ljubomir Vranjes och Björn Sätherström fick gå och in kom istället David Davis. Det hade såklart varit extra roligt att se Björn i Kristianstad Arena igen, men nu blev det inte så.

Davis som tidigare assisterat Gonzalez i Vardar är dessutom förbundskapten i Egypten och därmed inte ovan den press som ett tränarjobb i Veszprem innebär. Den statsfinansierade storklubben gör ingen hemlighet av att det är mästartiteln i Champions League som är målet och satsningen är därefter.

Laget består av idel världsstjärnor såsom Arpad Sterbik, Lazlo Nagy, Momir Ilic osv, osv. Den för oss med svenska ögon största profilen är Andreas ”Stycket” Nilsson som gör sin 5:e säsong i den ungerska storklub-ben. Senast han var i Colosseum var med Skövde säsongen 2011-2012 innan han påbörjade sin proffskarriär i HSV Hamburg där han var lagkamrat med bl a Dan Beutler.

November är som vanligt en tuff månad rent belastningsmässigt, men det börjar vi bli vana vid. Det som är extra tuff t i år är det inhemska programmet med både Alingsås och Sävehof på bortaplan.

Vi kommer fortsätta att fajtas och göra allt i vår makt för att ta poäng. Det är totalt oviktig t hur det ser ut, bara vi belönade för slitet. Vi är en lilleputt i de här sammanhangen och det ska vara svårt att hävda sig. Men! I sportens värld sker ibland överraskningar och varför ska vi inte kunna ta poäng mot de bästa den här säsongen? Vi har gjort det förut och ni kan lita på att vi gör allt för att göra det igen. Ibland slår nämligen David Goliat..

/ Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad.

Till nyhetsarkivet