Sveriges häftigaste handbollsklubb

TOP 5 - Kappelin och Moen uppmärksammade av EHF

2018-11-12

IFK Kristianstad stod för en häftig och historisk seger mot den ungerska jätten Telekom Veszprém. Två av många nyckelfaktorer till segern var Stig Tores skytte och Richard Kappelins målvaktsspel när Kristianstad tog säsongens första seger i Champions League.

Inför matchen var det inte många som trodde att Kristianstad skulle kunna besegra Veszprém. Efter sex minuter av matchen låg vårt brandgula lag under med 6-2 och ytterligare en förlust såg ut att komma. Men likt matchen mot de regerande mästarna Montpellier visar IFK en orubblig moral och kämpar sig tillbaka. Uppbackade av en otrolig hemmapublik lyckas Kristianstad besegra världslaget Veszprém med 32-29 och en av de större skrällarna i klubbens historia var ett faktum.
Vill du se hela matchen igen hittar du den här.

Kappelin och Moen uppmärksammade av EHF

Två som utmärkte sig lite extra denna kväll var bland annat Stig Tore Moen och Richard Kappelin vars insatser uppmärksammades av EHF när den sjunde omgången av Champions League summerades.

Stig Tores matchvinnande kanon i krysset utsågs till det fjärde snyggaste målet, se fullträffen här

Höjdpunkter från den häftiga segern hittar du här

Richard Kappelins storform håller i sig. Kappelin svarade för flera viktiga räddningar och frilägesräddningen mot Dejan Manaskov kom på fjärde plats i helgens lista.
Se benparaden här

Till nyhetsarkivet