Sveriges häftigaste handbollsklubb

Hur är det att möta sina gamla lagkamrater?

2018-11-14

Johannes Larsson om hur det är att spela mot sina gamla vapenbröder

Han har spelat i Vinslövs HK, HK Malmö och IFK Kristianstad. Han är inne på sin sjunde säsong i den brandgula tröjan. Han har sett många spelare komma och gå. Hur är det sen när du ska ställas mot en spelare som du förra säsongen delade omklädningsrum med? Är det bara kul att se sin gamla polare eller är det lite svårt att koppla om när det sen blir match?

Hur är det att ställas mot en gammal lagkamrat?
Det är väl alltid lite specillt såklart, man är ju vänner med dem. Dock tänker inte jag inte på det under matchen, då är de som vilken motståndare som helst.

Vilken gammal lagkamrat har varit roligast att möta?
Roligast att möta måste jag nästan säga att Henrik Nordlander har varit, vi mötte honom både när han spelade i HK Malmö och IFK Skövde. Vi spelade ihop under några säsonger som ungdomar och i IFKs A-lag under 2012/13 säsongen, vi är fortfarande väldigt goda vänner. Det blir lite mer tydligt när man möter en gammal lagkamrat som är målvakt än om man möter en som spelar på en annan position.

Vem vill du helst möta av dina gamla lagkamrater som du inte redan har mött?
Svårt att säga, det är ju många som jag inte har hunnit möta. Det hade varit kul dock att få möta SC Magdeburg med Albin Lagergren och Christian O'Sullivan i laget. Annars hade Wetzlar varit rätt roliga att spela mot där både Anton Lindskog och min gamla kollega Kristian Björnsen spelar.

Till nyhetsarkivet