Sveriges häftigaste handbollsklubb

Philip Henningsson om landslagsuttagningen, höstsäsongen mm

2018-12-08

Han har krigat, bufflat och bombat sig hela vägen till handbollens yttersta elit. Han är en viking från Hörby, men som han själv skulle säga "Man kan ta pojken ur Hörby, men inte Hörby ur pojken"

Från moderklubben IK Lågan till IFK Kristianstad och landslaget med ett depostopp i IFK Ystad är vägen Philip Henningsson har tagit. Efter grundskolan valde han att plugga i Ystad och utvecklas i lugn och ro i det då Allsvenska laget IFK Ystad.

Han skrev på sitt första kontrakt med IFK Kristianstad 2015, då ett lärlingskontrakt som gjorde att han anslöt till den redan tuffa gruppen av lärlingar i årgångarna 1995-96 (Johan Nilsson, Oskar Cosmo, Emil Hansson mm). Han spelade det året i IFK Ystad, men bodde i Kristianstad och pendla mellan städerna.

2016 var tänkt att han skulle göra likadant, men han var så bra under försäsongen så IFK beslutade att behålla honom och resten är historia. Nu är han uttagen till truppen som ska representera Sverige i VM i Tyskland och Danmark. Vi ställde några frågor till Philip om säsongen och det stundande mästerskapet.

Hur känns det att få representera Sverige i ett mästerskap?
- Såklart blir man stolt över att få representera sitt land och att få göra det i ett mästerskap är en väldig speciell känsla.

Förväntningar på mästerskapet?
- Vi gjorde det väldigt bra förra mästerskapet då det blev ett silver. Jag hoppas att vi ska kunna upprepa den bedriften såklart. Det är dock mycket jämnt i toppen och det är många länder som är med och fightas om medaljerna.

Hur har hösten i IFK varit?
- Det har varit lite upp och ner men det har ändå kännts helt okey. Jag hoppas dock på en ännu bättre andra halva på säsongen.

Vad tror du om matchen mot RIK ikväll?
- Vi brukar vara starka hemma och jag hoppas och tror på en seger inför våra supporters.

Vill du läsa mer om dagens match mot RIK så hittar ni det här.
Biljetter till matchen går att köpa här, Observera matchstart är 16:00

Till nyhetsarkivet