Sveriges häftigaste handbollsklubb

VM ligger runt hörnet

2019-01-10

Den 10:e januari inleds VM i Tyskland och Danmark för herrar. Ett spännande mästerskap som har många anknytningar till IFK.

Orangea Sverige
När den svenska truppen släpptes så var en nuvarande IFK-spelare uttagen till truppen, Philip Henningsson. Tyvärr drog Philip på sig en skada mot Lugi så det här mästerskapet blir Sverige utan någon IFK-lirare från den här säsongen. De har dock många gamla IFK-spelare med i truppen.

Albin Lagergren, Jerry Tollbring och Fredrik Pettersson är med i truppen som ska försvara de svenska färgerna i mästerskapet. Sen är Markus Olsson och Anton Lindskog är båda med som reserver. Anton blev inkallad och var med under uppladdningen med laget på grund av skavanker på de uttagna linjespelarna.

Isländska familjen
Som vanligt så har vi ett gäng isländska spelare med i deras VM-trupp. Kapten Olafur Gudmundsson och linjebjässen Arnar Freyr Arnarsson är uttagna igen att representera sitt land, men det stannar inte där med det orangea i deras trupp.

Vår högernia Teitur Örn Einarsson är uttagen att respresentera sitt land för första gången i ett seniormästerskap. Han har spelat två juniormästerskap innan, ett U18 EM och ett U19 VM. På de två mästerskapen mäktade han med 106 mål. Vi ställde några snabba frågor till Teitur innan han och den isländska truppen lämnade Island för Tyskland och München.

Hur känns det att få chansen att spela ditt första seniormästerskap?

  • Jag är väldigt stolt över att ha blivit utvald till att representera mitt land i mästerskapet. Jag var verkligen inte beredd på att bli vald och de kom lite som en överraskning. Jag är dock redo och kommer ta vara på den här möjligheten och lära mig så mycket jag kan.

Hur har de första sex månanderna i IFK gjort för dig som handbollsspelare?

  • De har varit mycket bra och jag tycker att jag har lärt mig och utvecklats mycket på den korta tiden. Det är fantastiskt att träna och coachas av en så bra tränare som Ola varje dag.

Vad tror du om Islands och dina chanser i VM?

  • Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av det här mästerskapet, det är ju mitt första. Allt jag vet är att jag kommer ge 100% varje sekund jag spelar.
Till nyhetsarkivet