Sammanfattning av helgens USM steg

2019-01-15

Föregående helgen så hade vi tre lag igång i USM-steg 3, där det blev många jämna och tuffa matcher.

P14

• Lag 1 åkte till Växjö för att spela steg 3 mot hemmalaget, IK Bolton och OV Helsingborg. Laget gick obesegrade genom gruppen och visade en blandning av bra försvarsspel med effektivit skytte. Laget snittade 18,3 insläppta per match, vilket är mycket bra. I sista avgörande matchen om gruppsegern så vann killarna med 27-20 mot Bolton.
    Växjö HF - IF Kristianstad 17-24
    OV Helsinborg HK - IF Kristianstad 18-24
    IF Kristianstad - IK Bolton 27-20

• Lag 2 spelade detta SM-steg i Göteborg mot IK Sävehof, IFK Skövde HK och Borås HK 84. De fick en tuff lottning och Hade några tuffa matcher framför sig. Efter seger i första matchen mot Borås så åkte laget på en förlust innan sista avgörande matchen mot IFK Skövde. I den matchen drog Skövde ifrån tidigt i första halvlek men IF krigade på och kom nästan ikapp i andra. Tillslut blev det en hedersam förlust med 17-19 och med det kom de trea i gruppen och gick tyvärr inte vidare.
    IF Kristianstad - Borås HK 84 23-9
    IK Sävehof - IF Kristianstad 30-18
    IFK Skövde HK - IF Kristianstad 19-17

F18
Vårt äldsta damungdomslag åkte i helgen till Trelleborg för att spela mot Tyresö, Partille IF HF och Trelleborg HBK. I de två första matcherna så vann de efter ha dragit iväg i första halvlek och sen kunnat hålla ledningen med hjälp av en bred bänk där alla deltog. I sista matchen som var direkt avgörande om vem som skulle vinna gruppen så blev det tyvärr förlust. Tyresö med ett antal spelare som spelar i Allsvenskan blev för svåra, men en andra plats ger också en plats i steg 4.
Trelleborg HBK - IFK Kristianstad 15-19
Partille IF HK - IFK Kristianstad 14-21
IFK Kristianstad - Tyresö Handboll 15-19