Sveriges häftigaste handbollsklubb

Sammanfattning av helgens USM steg

2019-01-21

Föregående helgen så hade vi tre lag igång i USM-steg 3, där det blev många jämna och tuffa matcher.

P16

  • Lag 1 - Vårt rena pojkar födda 2002 åkte in i de småländska skogarna för att spela mot Växjö HF, Marks HK och HK Ankaret. Alla matcher vanns med en säker marginal, där matchen mot HK Ankaret var jämnast. I den matchen gjorde IF ett ryck i mitten av andra halvlek som skulle visa sig vara avgjörande för att fixa gruppsegern. Tittar man på deras helg så har deras försvarsspel varit mycket imponerande, de har en snitt på 15 insläppta per match vilket är mycket bra.
    Växjö HF - IF Kristianstad 7-23
    HK Ankaret - IF Kristianstad 20-26
    IF Kristianstad - Marks HK 30-18
  • Lag 2 - Det första av våra två pojkar 03 lag fick den spännande utmaningen att åka till Kävlinge för att möta just Kävlinge HK, Vetlanda HF och Önnereds HK. Tuffaste matchen blev den första då de mötte ett taggat hemmalag. Kävlinge är ett av de bästa lagen i 02-klassen och gjorde en kanon match mot våra killar. I de andra två matcherna spelade laget mycket bra och lyckades att göra över 30 mål båda gångerna. De kom tvåa i gruppen och är klara för steg 4.
    Kävlinge HK - IF Kristianstad 32-18
    Önnereds HK 2 - IF Kristianstad 24-31
    IF Kristianstad - Vetlanda HF 31-21
  • Lag 3 - Det andra laget som består av pojkar 03 åkte till Ystad för att möta Ystads IF HF, Karlskrona Flottan och Kungälvs HK i en tuff och jämn grupp. Likt det andra 03-laget så var deras tuffaste matchen den första. Den avgjordes inte föräns den sista minuten. De andra två matcherna var tuffa men tillslut vann de med fem och åtta mål. Det gav 4 poäng och en andra plats i gruppen, vilket tog laget vidare till steg 4.
    Ystads IF HF 1 - IF Kristianstad 27-26
    Karlskrona Flottan - IF Kristianstad 18-23
    IF Kristianstad - Kungälvs HK 2 34-26
Till nyhetsarkivet