Sveriges häftigaste handbollsklubb

Äntligen dags för Champions League

2019-02-07

Det var ett tag sen sist. Men på lördag brakar Champions League igång. IFK Kristianstad inleder gruppspelet 2019 med hemmamatch mot de polska mästarna Kielce.

Veckans tredje match står på schemat och det kommer även att bli veckans tuffaste uppgift. Med all respekt mot både Redbergslid och Karlskrona så är matchen mot PGE Kielce en helt annan nivå.

Inledningen av 2019 har varit allt annat än lugn för IFK Kristianstad. Vi är fullt belastade med spel i Handbollsligan, men ändå känns det skönt att Champions League startar igen.

För första gången på flera år hade vi "bara" tre spelare iväg på landslagsuppdrag under januari och det var våra isländska kämpar Olafur, Arnar och Teitur. Det betyder samtidigt att spelarna har fått välbehövlig träning under senaste månaden med största delen av truppen. Tyvärr inte för Philip Henningsson som fortfarande går skadad och därmed missade VM med svenska landslaget, men i övrigt ser alla fräscha och hungriga ut.

Säsongens gruppspel i Champions League har varit väldigt upp och ner. Vi startade svag t med 5 raka förluster men i slutet av hösten hittade vi rätt och tog välförtjänt 5 poäng. Det är mer än vi någonsin har lyckats mäkta med fram till uppehållet och det i den här gruppen. Med tanke på utgångsläget inför slutspurten finns det fortfarande möjlighet att skrälla och ta oss vidare till slutspel.

För alla som inte riktigt hängt med i alla turer kring vår nya tränare Ljubomir Vranjes, så kan vi meddela att han kommer att vara fullt installerad från den 11 mars men som en liten bonus kommer han att sköta träning och matchning redan inför den förhoppningsvis helt avgörande matchen mot Brest som går av stapeln 2 mars.

Nu väntar Kielce, som vanligt bär favoritskapet när de möter oss. Med världsstjärnor på alla positioner och ibland dubbla uppsättningar ska de vara det. Tidigare möten mot det polska storlaget har IFK visat att vi kan rå på dem. Hittills har vi spelat oavgjort och vunnit när de gästat Kristianstad Arena. Vid båda tillfällena hade vi en viss Nebojsa Simic i målet som var tungan på vågen. Det kommer naturlig tvis att krävas en prestation utöver det vanliga från de flesta av våra spelare för att vi ska rå på dem igen. Men varför skulle vi inte kunna hitta en sådan formtopp till den här matchen igen?

Missa inte när vi ger oss in i racet om en slutspelsplats, vi behöver ditt stöd och energi på läktaren.
Biljetten köper du här

Till nyhetsarkivet