Sveriges häftigaste handbollsklubb

Europaäventyret tog slut i Vitryssland

2019-03-02

Förutsättningarna inför matchen enkla, vinna eller försvinna (samtidigt som Montpellier inte fick vinna mot HC Vardar). Tyvärr gick det inte vägen, det skulle krävas en maxprestation om IFK Kristianstad skulle orka skrälla. Meshkov Brest vinner och kniper den sista slutspelsplatsen. Där SG Flensburg Handewitt väntar i åttondelsfinal.

När lottningen till Champions League drogs i somras var det inte många som trodde att IFK Kristianstad skulle ha någon chans. IFK blev lottade in i ”dödens grupp” och att ens ta poäng skulle bli en utmaning. Men vårt brandgula lag visade att de ville annat och turneringen levde ända in i sista omgången. Tyvärr gick det inte hela vägen utan vårt Europaäventyr tog slut idag efter bortaförlust mot Meshkov Brest som tog den sista slutspelsplatsen.

IFK Kristianstad är det lag som startar bäst och gör matchens första mål efter en kylig straff signerad unge Valter Chrintz.

Matchens första 20 minuter är jämna och matchen präglas av mycket uppställt spel i den högljudda arenan.

Men under de sista 10 minuterna gör hemmalaget Brest ett ryck som Kristianstad aldrig hämtar ikapp, i halvtid leder hemmalaget med 15-11

Under de tre mötena med Meshkov Brest har IFK Kristianstad aldrig vunnit och att vända underläge med 4 bollar på bortaplan skulle komma att bli en utmaning.

I den andra halvleken visar Brest kyla och rutin och släpper aldrig in Kristianstad i matchen. Den duktiga Kroatiska målvakten Ivan Persic har en bra dag mellan stolparna och var inte han i vägen var stolpen det i hans ställe.

Kristianstad försöker och försöker men har svårt att komma till lägen i välpackade hemmaförsvaret. De tekniska misstagen blir för många och ödesstigna.

Hemmalaget vinner fullt rättvist och med kanske något stora siffror.

Surt, vi ville vidare – något som verkade omöjligt när säsongen drog igång.
Nu riktar vi istället fullt fokus på Handbollsligan, vi har ett SM-guld att försvara.

Målskyttar IFK Kristianstad:
Stig Tore Moen 4
Olafur Gudmundsson 3
Valter Chrintz 2
Teitur Einarsson 2
Emil Hansson 2
Alfred Ehn 2
Helge Freiman 2
Viktor Hallén 2
Marc Canellas 2
Arnar Arnarsson 1
Adam Nyfjäll 1

Till nyhetsarkivet