Sveriges häftigaste handbollsklubb

Serieseger för vårt damlag

2019-03-11

Igår blev det klart att IFK Kristianstad vann serien och därmed för första gången någonsin kommer IFK ha ett damlag i division 1 den kommande säsongen.

Efter en rafflande och spännande match mot H65s farmarlag H65 Gordies tog laget en poäng med sig. Det var precis det IFK-tjejerna behövde, endast ett poäng för seriesegern.

En på pappret enkel uppgift mot bottenlaget H65 Gordies, dock visade sig detta bli tuffare än många räknat med. H65 harde plockat ner bland annat Tilda Winberg och Jannike Wiberg från Elitserielaget för att försöka rädda sitt lag från nedflyttning. H65 spelade en mycket bättre handboll än tidigare, samtidigt som IFK periodvis spelade ett krampaktigt spel men, med fina räddningar av målvakten Cornelia Blad som höll IFK kvar i matchen. Trots underläge i hela andra halvlek kämpar sig IFK-tjejerna tillbaka i matchen igen och lyckas kvittera i slutminuterna.

IFK har i det stora hela dominerat div 2 med många säkra segrar. Några plumpar har det dock blivit i protokollet, så därför har Lugis farmalag LIGU jagat IFK poängmässigt under säsongen. Men i och med gårdagens lika-match kan laget nu äntligen slappna av och njuta som seriesegrare.

Stort grattis till alla tjejer och ledare som slitit hård för detta under säsongen.

Till nyhetsarkivet