Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK Kristianstad förstärker med högernia från MT Melsungen

2019-04-05

Idag kan vi presentera vårt första nyförvärv för den kommande säsongen. Simon Birkefeldt, från MT Melsungen kommer att förstärka IFK Kristianstad nästa säsong. Högernian och IFK Kristianstad har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

Ursprungligen kommer Simon från Århus och via Team Tvis Holstebro i landade han i Bundesliga inför innevarande säsong.

-Jag har hört mycket gott om IFK Kristianstad från min tid i Danmark. Jag är nära vän med tidigare Kristianstadsspelaren Tim Sörensen som pratat mycket gott om klubben. Klubben har en stark tradition av att vinna titlar och ambitioner som matchar mina. Likt föreningen vill jag vinna titlar, spela i Europa och bli bättre. Jag hoppas att med min energi och passion kan jag bidra till klubbens tydliga målsättning, säger Simon.

Simon är en stor och stark högernia med styrkor i både offensiven men framförallt i sitt defensiva spel. En spelare med stor erfarenhet och som kommer att bidra med sin tyngd. Simon kommer att spela på högernio tillsammans med Teitur Einarsson och därmed har vi nu gjort klart på den positionen.

Sportchefen Jesper Larsson:

-Simon är en rutinerad spelare som kommer att bli väldigt nyttig för oss. Han har fina kvaliteter i såväl offensiven som defensiven. Rutinen från Bundesliga och Europacupspel gör att det förhoppningsvis går snabbt att integrera honom. Med honom och Teitur klara på högerniopositionen känns det kanon.

-Jag är mycket glad över att vi kan rekrytera en sådan spelare till IFK Kristianstad, detta ger oss möjlighet att fortsätta utvecklingen framåt. Simon är en stor spelare som kommer att höja vårt försvarsspel avsevärt. Simon passar bra in det skandinaviska spelsättet som innebär en snabb handboll och omställningar, avslutar tränaren Ljubomir Vranjes.

Klipp med Simon:

Simon Birkefeldt

Född: 1991-01-22 (Århus)

Längd: 198 cm

Vikt: 104 kg

Tidigare klubbar:
Stavtrup IF (1999-2008)
Odder Handbold(2008-2011)
Aarhus Handboll (2011-2013)
TTH Holstebro (2013-2018)
MT Melsungen (2018-2019)

Meriter:
U 20 EM för Danmark
37 juniorlandskamper
Cupvinnare med Aarhus
Spel i Champions League med TTH Holstebro 2016

Aktuell:
Har skrivet ett tvåårskontrakt med IFK Kristianstad

Till nyhetsarkivet