Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK:are på landslagsuppdrag

2019-04-09

Under vecka 15 kommer det att vara landslagsuppehåll i hela Europa och IFK har hela 10 spelare som ska få äran att representera sitt land.

I svenska A-landslaget så har IFK med 2 spelare, försvarsgeneralen Philip Henningsson är tillbaka efter sin tråkiga fotskada. Men den roligaste uttagningen är att högersexan Valter Chrintz ska få chansen att bli första milleniumfödda spelare att representera ett svenska A-landslag under den här samlingen.

" Jag är så klart extremt glad och tacksam över chansen jag får och att Kristján tror på mig. Jag blev lite chockad och blev lite tårögd också. Det har alltid varit en dröm att få spela i a-landslaget och jag har alltid kollat på alla matcher och själv velat stå där som vinnare en dag." - Valter om chansen att debuter i svenska landslaget

Med i truppen är också tre forna IFK-spelare, Jerry Tollbring och Fredric Pettersson är uttagna igen. Sen blev även Markus Olsson uttagen efter att Kim Ekdahl Du Rietz tackad nej.

Sveriges spelschema ser du här under:
11 april: Norge, EHF Euro Cup (Sør Amfi, Arendal, 18.15) Sänds på TV12 & Viaplay
13 april: Norge, EHF Euro Cup (Partille Arena, 15.30) Sänds på TV10 & Viaplay

Det Isländska landslaget ska under veckan möta Makedonien två gånger, först hemma och sen borta. I deras trupp har vi med hela vår isländska trio. Olafur, Teitur och Arnar kan vid två segrar säkra avancemang till EM i Sverige, Norge och Österrike.

Islands spelschema ser du här under
10 april: Makedonien, EM-kval (Laugardalshöll, Reykjavík, 21.45) Sänds på EHFtv
14 april: Makedonien, EM-kval (Boris Trajkovski Sports Center, Skopje, 20.00) Sänds på EHFtv

När Jordi Ribera den 28 mars tog ut sin nästa landslagstrupp för det Spanska A-landslaget så tog han med många nya ansikten. Ett av dem var vår mittnia Marc Canellas som får chansen att visa vad han går för två gånger mot Österrike. En rolig liten detalj är att Marc kommer få chansen att lira tillsammans med sin storebror Joan Canellas.

Spaniens spelschema ser du här under
11 april: Österrike, EHF Euro Cup (Eishalle Messestadion, Dornbirn, 21.00) Sänds på EHFtv
14 april: Österrike, EHF Euro Cup (Javier Imbroda Ortiz Pavilion, Melilla, 18.00) Sänds på EHFtv

Sen har vi tre killar från vår A-trupp som ska på läger med det svenska U21-landslaget. Anton Persson, Gustaf Banke och Ludvig Jurmala Åström ska under 8-11 april träna och förbereda sig för det U21-VM som ska spelas i Spanien.

Den sista spelaren är Evon Mohlin som ska under 12-14 april på läger med U19 landslaget i Helsingborg. Han ska också få möjligheten att debutera för U19-landslaget i matchspel mot Lugi HF den 13 april 17.45 i Lund.

Till nyhetsarkivet