Sveriges häftigaste handbollsklubb

Genomgång av landslagsuppehållet

2019-04-12

Nu halvvägs in i landslagsuppehållet och våra spelare har alla spelat match med sina respektive landslag.

Sverige
Torsdag eftermiddag kastade Norge-Sverige igång i Arendal och med vår egen Valter Chrintz i startuppställningen. Han fick ett läge att göra mål direkt i matchöppningen men missad. Han fick vänta nästan hela halvleken för att bli den historiska första målskytten född på 2000-talet.

Philip Henningsson spelade också men gjorde tyvärr inget mål. Tyvärr räckte inte Sverige när Norge höjde tempot i andra halvlek, Sverige ledde i halvtid med 15–16. Slutresultatet skrevs till 35–26.

" En extrem känsla, nästan obeskrivligt att få gör mål i sin första match med landslaget. Väldigt glad och tacksam att de var med dessa killarna som jag gjorde debuten med och också glad att mina föräldrar var på plats" - Valter om debuten

Spanien
Samtidigt så spelade gruppettan i EHF Euro Cup Spanien mot Österrike, en match som var mycket jämnare än Norge – Sverigematchen. Lagen följdes åt hela vägen in i det sista. Marc gjorde en bra match och gjorde tre mål och några luriga assister och passningar.

Island
Island spelade sent i onsdagskväll mot Makedonien hemma i Laugardalshöll i Reykjavik. Matchen var jämn och i halvtid stod det 17–17. Tyvärr tog Makedonien över matchen i andra och hade nästan hela tiden ett mål upp, dock var de fem minuter då Island hade ledningen.

Men till slut var det Makedonien som drog längsta strået och vann med 33–34. Två av tre IFK:are spelade, Olafur gjorde fyra mål och Arnar gjorde två.

Till nyhetsarkivet