Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK Kristianstad skriver kontrakt med unga talanger

2019-05-10

Nytt för säsongen 2019/2020 är att alla spelare i Damer A spelar under kontrakt. Nu väljer föreningen att även skriva kontrakt med de unga spelare som knackar på dörren till damlaget. Samtidigt startas ett utvecklingslag som kommer att spela i division 3. Först ut att signera sina kontrakt är niometersspelarna Kajsa Holck-Clausen och Julia Kowalczyk som båda är födda 2001.

Mattias Johansson:
”Vi har flera talangfulla spelare födda 2000/2001 som kommer bli erbjudna kontrakt när de fyllt 18 år. Föreningens juniorlag kom etta respektive tvåa i serien den gångna säsongen, så vi är helt enkelt tvungna att starta ett seniorlag till. Det gör vi för att erbjuda nästa steg i utvecklingen för de spelare som vi tror kan bli A-lagsspelare inom en snar framtid. Vi har en annorlunda filosofi jämfört med andra föreningar, genom att vi inte vill ha bråttom och lyfta upp spelare i för tidig ålder. Spelarnas liv ur ett helhetsperspektiv är viktigt för oss - de ska kunna kombinera sitt handbollsspelande med studier och socialt liv på ett framgångsrikt sätt. Vi vill att de ska ta ett steg i taget och fokus ska ligga på att träna med hög kvalité samt att få mycket speltid under trygga och lärorika former.”

Några som trivs i föreningen och tror på föreningens filosofi är alltså Kajsa och Julia som nu väljer att skriva kontrakt.

Kajsa:
”Jag har utvecklats jättemycket som handbollsspelare sen jag kom till IFK och trivs jättebra bland både spelare, tränare och är nöjd med hela konceptet. Jag ser fram emot att spela seniorhandboll och utmaningen att ta en plats i division 1. Jag hoppas på att kunna fortsätta utvecklas och det är kul att Mattias tror på mig och min utveckling.”

Julia:
”Jag väljer att fortsätta i IFK då jag tror på klubbens idé om att utveckla unga spelare. Kommande säsong i IFK kommer säkerligen bli väldigt bra för min utveckling som spelare och vet redan nu att jag trivs i den träningsmiljö klubben har att erbjuda. Det väntas många tuffa utmaningar framöver som jag är redo för att möta, utmaningar som att börja spela seniorhandboll men även att ta en plats i division 1.”

”Både Kajsa och Julia fick göra A-lagsdebut under förra säsongen och kommer få möjlighet att testa på spel i division 1 redan nästa säsong. Julia besitter en fantastisk spelförståelse och Kajsa är en fartfylld spelare med väldigt bra målsinne. Jag är oerhört glad att de vill fortsätta sin handbollsutbildning i vår förening” avslutar Mattias Johansson.

Till nyhetsarkivet