Sveriges häftigaste handbollsklubb

Johannes Larsson lämnar IFK Kristianstad

2019-05-13

Johannes Larsson startade sin karriär som ung grabb i IFK Kristianstad. Efter några säsonger i Vinslövs HK och HK Malmö kom han tillbaka till moderklubben inför säsongen 2012/2013. Efter sju säsonger där han varit med att vinna grundserien fem gånger, fyra SM-guld och spel i Champions League kommer han lämna IFK Kristianstad för spel i HK Malmö.

Johannes Larsson:

"Det är svårt att med ord beskriva alla upplevelser som jag har fått uppleva under min tid i IFK Kristianstad. Som pojkspelare i klubben var det alltid en dröm att få representera A-laget och det har varit helt otroligt att få göra det under de här sju säsongerna. Även genom de motgångar vi har fått uppleva har vi kommit tillbaka starkare igen och jag är helt övertygad att trots den nyliga tuffa finalmissen, som gjorde ondare än jag kunnat ana, kommer IFK Kristianstad tillbaka och resa sig starkare än förut.

För mig väntar nya utmaningar och även om det kommer kännas konstigt att inte få springa in i Arenan i den orangea tröjan så känns det spännande med ny stad och nytt lag

Jag skulle vilja passa på att tacka alla jag fått lära känna i klubben och alla fantastiska spelare man fått äran att få kalla lagkamrater. Framförallt så skulle jag vilja tacka alla fantastiska fans som har stöttat oss genom åren och visat att ni tror på oss i laget, i med och motgång. Det är er förtjänst att vi har fått möjlighet att kunna vara med i toppen”/Johannes Larsson #11"

Jesper Larsson:

”Johannes har ett av de mest orangea hjärtan jag vet och det kommer att bli tomt utan honom i omklädningsrummet. Han är lojal, rolig, snäll, elak, pålitlig och tankspridd på en och samma gång. Vi kommer såklart att sakna hans udda hobby – att samla fjärrkontroller…
Vi önskar Johannes all lycka och framgång i sin nygamla klubb och säger på återseende, inte farväl”, avslutar Sportchefen Jesper Larsson.

Stort tack för allt Johannes och stort lycka till i din framtida karriär.

Till nyhetsarkivet