Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK Kristianstad har sorg

2019-08-06

IFK Kristianstad har sorg efter att ha nåtts av beskedet att Ingvar Edvardsson har avlidit. Den trogne eldsjälen med det varma orangea hjärtat blev 74 år.

Ingvar var en av föreningens allra största eldsjälar och har gjort ovärderliga insatser för IFK Kristianstad. Ingvar var en av dem som kämpade som allra hårdast när klubben var på väg att gå i graven runt 2000. När nästan alla andra ville sätta föreningen i konkurs vägrade Ingvar att ge upp och ledde det arbetet som till slut räddade hela klubben. Under sina år fick Ingvar vara med om allt ifrån resor med skolbuss till Hyltebruk till matcher i Champions League. Resan som klubben gjort vore omöjlig utan Ingvars ovärderliga arbete.

Ingvar har varit ordförande i klubben i två omgångar, styrelsemedlem, ordförande i valberedningen och även materialförvaltare i över tio år.

Säsongen 2016/2017 blev hans sista säsong som lagledare. I samband med semifinal 1 mot Ystads IF hyllades ”King Edvard” av Södra Kurvan med både egen t-shirt och stor banderoll. En uppskattad uppvaktning för lång och trogen tjänst som värmde Ingvars brandgula hjärta.

IFK Kristianstad kommer att hylla Ingvar i samband med årsmötet den 21 augusti samt vid hemmapremiären mot Lugi den 3 september.

Våra tankar går till Ingvars anhöriga och vänner.
Vila i frid, King Edvard.

Till nyhetsarkivet