Sveriges häftigaste handbollsklubb

Träningsläger i Finland

2019-08-16

Förra helgen slutade IFK Kristianstad på fjärdeplats i Heide Cup i Tyskland. Efter två inledande segrar mot Hamburg och Saint-Raphaël fick Kristianstad spela match om tredjepris mot just Hamburg som man besegrade i första matchen. I returmötet mot Hamburg blev det förlust och IFK fick lämna Tyskland utan medalj.

Under helgen i Tyskland fick de unga spelarna visa framfötterna. Pågrund av en del skavanker saknades en del mer etablerade spelare. I deras frånvaro fick Evon Mohlin samt Zoran Bozic mycket speltid och gjorde det väldigt bra. Förlusten mot Hamburg var försäsongens första och hittills enda.

Helgen i Tyskland var ett bra läger för förberedelser och att få ihop gruppen. Även om vi alltid spelar för att vinna är resultaten under försäsongen alltid det viktigaste.

Nytt läger i Finland

Efter en tuff träningsvecka i benen flyger A-truppen under fredagen till Finland och Helsingfors för ett nytt läger. Truppen dras fortfarande med en del skavanker men hela truppen samt de yngre spelarna Zoran Bozic (född 01), Albin Nilsson (född 01) och Wilmer Mårtensson (född 99) kommer att flyga med till Finland.

Även vårt amerikanska tillskott Rene Christian Ingram kommer att följa med. Rene är en målvakt med dubbelt medborgarskap (tyskt / amerikanskt) och via ett program på internationell nivå som går ut på att nivån på handbollen ska höjas i vissa länder fick IFK frågan om vi inte kunde ta hit en målvakt och vi blev intresserade. Rene kommer att träna med A-laget på förmiddagar och spela matcher med IF Kristianstad och så ska han vara standby som nummer tre i A-laget.

I Finland får kommer återigen många spelare att få chansen att visa upp sig samt att det ges ytterligare möjligheter till att träna ihop vårt spel.

Nyförvärv ansluter

Vår tunisiske mittsexa Jihed Jaballah har ännu inte anslutit till truppen. Men förhoppningsvis kan nyförvärvet ansluta till träningslägret i Helsingfors. Jesper Larsson (sportchef) har åkt till Tunisien för att hämta mittsexan och tillsammans ska de flyga via Paris och sedan vidare till Finland där de ska stråla samman med de övriga i laget. Förhoppningsvis går allt vägen och truppen blir därmed komplett.

Två matcher mot de finska mästarna.

Under helgen kommer träningarna varvas med två matcher mot finska mästarna Riihimäki Cocks. Cocks kommer likt Kristianstad att spela i Champions League till hösten. De finska mästarna lottades i samma grupp som IK Sävehof, så det kommer att bli två tuffa matcher att vänta.

Båda matcherna kommer att sändas live via Solidsport.
Matcherna spelas klockan 15.00 (svensk tid) både lördag och söndag.
Se matcherna här

På måndag flyger truppen hem igenom och fortsätter förberedelserna inför den stundande säsongen.
Tisdagen den tredje september är det hemmapremiär mot Lugi.

Premiären närmar sig.

Vidare jobbar vi intensivt med att få klart med spelschemat, just nu väntar vi på besked för två matcher i Champions League och så fort dessa blivit spikade kommer spelschemat att publiceras.

I nästa vecka släpper vi biljetterna till matcherna mot Lugi (3/9) Ystads IF (6/9) samt matchen mot GOG (15/9) i Champions League.

Till nyhetsarkivet