Sveriges häftigaste handbollsklubb

Handbollen ställer upp 1 000 000 gånger

2019-09-09

Vi är nu 26 lag i SHE och Handbollsligan som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle. För våra barn och ungdomar. Vi vill tillsammans bli en ännu viktigare samhällsaktör. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. Totalt genomför vi 1 000 000 individuella aktivitetstillfällen.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete inom Hälsa, Integration och Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Det kan vara skolaktiviteter för att sätta fler barn i rörelse, integrationsprojekt för nyanlända, aktiviteter för barn med funktionsvariationer och mycket mycket mera. Tillsammans manifesterar vi detta under parollen #viställerupp.

I IFK Kristianstad har vi under flera år arbetat med Handboll För Alla samt varit ute i skolorna för att sätta barn och ungdomar i rörelse.

Nationellt har vi tillsammans tre starka profiler som ställer upp för alla likas värde och klubbarnas satsning på samhällsengagemang. Vi är mycket stolta över ambassadörerna Tobias Karlsson, Loui Sand och Sabina Jacobsen.

-Det här känns helt magiskt! Att få ge tillbaka till handbollen och tillsammans med klubbarna och ligorna hjälpa fler barn och ungdomar till en bättre framtid är fantastiskt, säger Loui Sand, nationell ambassadör för #viställerupp.

-Jag är väldigt stolt över att vara en ambassadör för klubbarnas samhällsfrågor. De goda värderingar som handbollen står för vill jag vara med och sprida även utanför handbollsplanen, säger Tobias Karlsson, nationell ambassadör för #viställerupp.

-Otroligt spännande satsning som jag har fått chansen att vara en del av. Jag kommer göra allt jag kan för att klubbarna ska få fullt genomslag av de aktiviteter man gör för barn och ungdomar, säger Sabina Jacobsen, nationell ambassadör för #viställerupp.

För vidare frågor:
Adam Tell
Kommersiell Chef, IFK Kristianstad
Adam.tell@ifkkristianstad.se
044-215525

Peter Gentzel
Vd, Svensk Elithandboll
+46 733 465 468
peter.gentzel@elithandboll.se

Till nyhetsarkivet