Sveriges häftigaste handbollsklubb

Vinst för HJ i GBG Cup

2019-09-09

I helgen som gick spelades försäsongsturneringen Göteborg Cup för Junior och seniorlag. Där gjorde våra HJ en stark insats och vann hela turneringen.

Göteborg Cup är en av de största försäsongsturneringarna för ungdomslag i Sverige.
Nästa helg spelas den för de yngre klasserna, men redan denna helgen var juniorer och seniorer på plats i Göteborg och spelade.

IFK valde att representera med ett Herrjuniorlag bestående av 02/03. Insatsen blev ännu större med insikten att i klassen var 00-02.
I gruppen mötte de RIK, Mark och Önnered, där det blev vinst mot RIK och Mark men Önnered blev för tuffa och där det blev en förlust.
-I stutspelet blev det Malmö som besegrades med 21-17 i åttondel, i kvart blev det Tyresö som besegrades med 20-17. I semifinal blev de Sävehof som besegrades knappt med 22-21. I finalen blev det ytterligare ett Sävehofs-lag. Sävehof är i ledningen nästan hela matchen med 1-3 bollar. Men de sista 10 minutrarna får IFK spelarna lite krafter tillbaka och går ut i ett tre-tre försvar vilket ställer Sävehof och IFK kan passera och vinna med knapp marginal på 18-17.

Efter ett stort slit med 7 matcher på tre dagar, säger vi stort grattis till HJ.

Till nyhetsarkivet