Sveriges häftigaste handbollsklubb

Damerna segrade i premiären

2019-09-28

På lördagen var det dags för damlagets första match i division 1. Med endast fyra av fjorton spelare med rutin av spel i högre divisioner, så var det många nervösa spelare som äntrade planen. På andra sidan stod GF Kroppskultur från Uddevalla. Till en början var det nervösa och försiktiga insatser från många spelare, men IFK-tjejerna lyckades jobba sig in i matchen och skaffade sig en ledning med 16-15 i halvtid. I andra halvlek tog IFK tidigt kommando över matchen och kunde relativt kontrollerat vinna med 26-23.

Mattias Johansson:
"Otroligt roligt att vinna i premiären, dessutom inför mycket folk. Ett par spelare var tagna av stundens allvar, men tog revansch på sig själva i andra halvlek istället. Den avgörande faktorn idag var att vi höll oss till matchplanen och att vi hade 11 målskyttar samtidigt som att Cornelia fick tag i bollarna i andra halvlek".

IFK Kristianstad-GF Kroppskultur 26-23 (16-15):
Anna Olsson 4, Jonna Ahlström 3, Hannah Wandås 3, Hedda Jansson 3, Wilma Gustafsson 3, Julia Isberg 2, Elin Persson 2, Fanny Lindh, Thea Hansson 2, Cecilia Cosmo 1, Märta Banfalvi

Nästa match är på lördag borta mot Somby/Skövde.
Nästa hemmamatch är mot Bjurslätt/Torslanda söndagen 13/10 14.00 i A-hallen.

Till nyhetsarkivet