Sveriges häftigaste handbollsklubb

Världsunik manifestation från svensk handboll

2019-10-31

Under de kommande veckorna kommer alla lagen i SHE och Handbollsligan spela matcher till förmån för våra barn och ungdomar. Denna satsning på samhället går under parollen #viställerupp.

Alla klubbarna kommer att spela i specialdesignade tröjor med #viställerupp-symbolen för att manifestera klubbarnas samhällsengagemang.
-Som vd för Handbollsligan och SHE är jag mycket stolt över denna satsning. Det här är en världsunik manifestation eftersom den innefattar alla 26 lagen på både dam- och herrsidan, säger Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandboll som driver Handbollsligan och SHE.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete för barn och unga inom Hälsa, Integration och Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Det kan vara skolaktiviteter för att sätta fler barn i rörelse, integrationsprojekt för nyanlända, aktiviteter för barn med funktionsvariationer och handbollsträning för tusentals barn och ungdomar. Totalt genomför klubbarna 70 000 aktiviteter vilket motsvarar 1 000 000 individuella aktivitetstillfällen.
Varje klubb har en lokal ambassadör för #viställerupp och nationellt har vi tre starka profiler som ställer upp för alla likas värde och klubbarnas satsning på samhällsengagemang. Vi är mycket stolta över de nationella ambassadörerna Tobias Karlsson, Loui Sand och Sabina Jacobsen.
#viställerupp är en långsiktig satsning på att stärka barn och ungdomar som inleddes under våren 2019.

IFK Kristianstad har i grunden ett stort engagemang i samhället genom vår stora ungdomsverksamhet. Från de allra yngsta i Bollibumpas barn-grupper upp till vår U-elit akademi aktiverar vi ca 750 barn och ungdomar varje vecka vid ett antal tillfällen. 2014 startade förenigen en viktig verksamhet inom ramen för det vi kallar ”Handboll För Alla”. Här driver vi ett rullstolslag och en grupp för gående/stående barn och ungdomar med olika funktionshinder. Inom denna verksamhet deltar vi också i nationella projekt i samverkan med Svenska Handbollsförbundet.

IFK Kristianstad vill också vara en stödjande del ute i samhället. Vi har sedan en lång tid tillbaka drivit ett skolprojekt där unga seniorspelare på herr- och damsidan är ute i regionens skolor på låg- och mellanstadium och håller ”handbollslektioner”. Vi verkar också i integrationsprojekt och har deltagit i arbetet med den lokala överenskommelsen mellan kommunen och den idéburna sektorn.

Vid ett antal tillfällen har vi också bidragit till olika behövande organisationer som FRIENDS, Barndagvården på CSK, Barncancerfonden, Rädda Barnen, Mustasch-kampen mm. Vi strävar också efter att vara inkluderande vad gäller våra A-lagsmatcher och över tid har många grupper fått komma och se på handboll från olika organisationer. Det har varit personer anknutna till Skånes Stadsmissions verksamhet inom Café David, kommunens enheter för ensamkommande unga flyktingar etc.

-Jag är stolt att få vara ambassadör för något så viktigt som samhällsengagemang. Inom IFK har vi under många år gjort mycket och med detta engagemang kommer vi vara en gemensam kraft som tillsammans kan visa upp det än bättre /
Leo Larsson, ambassadör IFK Kristianstad.

För vidare frågor:
Peter Gentzel
Vd, Svensk Elithandboll
+46 733 465 468
peter.gentzel@elithandboll.se

Adam Tell
Kommersiell Chef, IFK Kristianstad
0739- 30 00 20
adam.tell@ifkkristianstad.se

Till nyhetsarkivet