Damerna segrade i Kungälv!

2019-11-02

Under lördagskvällen besegrade IFK:s tjejer motståndarna Backa/Kungälv på bortaplan med 10 bollar. Inledningsvis var det en jämn match, men man lyckades skaffa sig en halvtidsledning med 9-11. I andra halvlek la man i nästa växel och kunde komfartabelt kontrollera matchen. Extra roligt är att man för första gången hade en spelare på plan född 2002 när Alicia Nilsson gjorde debut i A-laget. Kvällens seger innebär att man nu ligger på andra plats, dock i en haltande tabell.

Mattias Johansson:
"En riktig skön seger! En gedigen lagintsats där vi verkligen gjorde jobbet i 60 minuter. Jag är väldigt nöjd att vi kan prestera såhär bra efter att ha varit spellediga två helger i rad. Extra roligt att vår nya målvakt Louise fick göra en bra match i sin debut."

Backa/Kungälv-IFK Kristianstad 18-28 (9-11):
Kajsa Holck-Clausen 7, Cecilia Cosmo 4, Hedda Jansson 4, Julia Isberg 4, Thea Hansson 3, Hannah Wandås 2, Anna Olsson 2, Linnéa Larsson 1, Kajsa Lundin 1

Nästa match är borta mot RP Linköping söndagen den 10/11.