Sveriges häftigaste handbollsklubb

Emil Hansson lämnar IFK Kristianstad

2019-11-04

IFK Kristianstad och Emil Hansson har kommit överens om att gå skilda vägar med omedelbar verkan.

Vänsternian kom till Kristianstad från moderklubben Ystads IF sommaren 2018 och under sin tid i klubben har han haft en fin utveckling hos oss.

Emil ansluter direkt till IFK Ystad där han hoppas på mer speltid och en större roll än den han haft i Kristianstad. Han blir i Ystad lagkompis med sin bror Oscar Hansson.

Det är viktigt att i sammanhanget påpeka att det inte ligger någon schism eller konflikt bakom, utan det är spelarens önskan.

Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad:
"Jag fick ett samtal för ett par veckor sedan där Ystad meddelade sitt intresse och sedan dess har vi fört diskussioner med alla inblandade. Det är såklart aldrig kul när spelare vill lämna mitt under säsongen, men gemensamt har vi kommit fram till det här. Emil har krigat på bra hos oss och alltid varit föredömlig. Vi anser att det är viktigt att spelarna vill vara i IFK och när Emil kom till oss med sin önskan hittade vi en lösning. Vi önskar Emil ett stort lycka till i sin nya klubb.”

Emil Hansson:
”Jag är jättenöjd med tiden i IFK och har utvecklats mycket i den här miljön. Egentligen känner jag mig bättre än någonsin, men känner att jag behöver mer speltid och en större roll för att kunna ta nästa steg. Jag vill tacka alla supportrar för allt stöd i vått och torrt. Utan er hade ingenting varit möjligt.”

Till nyhetsarkivet