Damlaget fick med sig en poäng hem från Linköping

2019-11-10

Vid lunchtid på söndagen blåstes matchen mellan RP Linköping och IFK Kristianstad igång. Precis som i säsongens första bortamatch mot Somby/Skövde verkade tjejerna sitta kvar i bussen och RP tog ledning med 13-2 efter drygt en kvart spelad. Tjejerna vaknade dock till liv och spelade upp sig till underläge med 16-10 i halvtid. När andra halvlek startade var rollerna ombytta och IFK-tjejerna gör de fyra första målen till 16-14 och RP tvingades till timeout. IFK var sedan nära vid både 17-16 och 22-21 men båda gångerna lyckades RP dra ifrån till fyra- respektive tremålsledning igen. När RP gör 25-22 med fem minuter kvar såg det mörkt ut, men då klev Anna Olsson och Kajsa Lundin fram. Anna kvitterade till 25-25 på straff med 35 sekunder kvar. Trots timeout från RP lyckades tjejerna hålla undan.