Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad, Emil Frend Öfors

2019-11-20

IFK Kristianstad kan berätta att vi sedan en tid tillbaka har gjort klart med kantspelaren Emil Frend Öfors från HSG Wetzlar. Sedan 2017 har kantspelaren spelat i Bundesliga och till sommaren återvänder han till Handbollsligan.

Kontraktet med IFK Kristianstad börjar att gälla i juli 2020 och sträcker sig över tre säsonger.

25-åringen med 13 landskamper för Sverige lämnade Alingsås 2017 för tyska storklubben THW Kiel och efter en säsong hos ”Zebrorna” gick flytten vidare till Wetzlar där han är lagkamrat med de tidigare Kristianstadsspelarna, Anton Lindskog och Kristian Björnsen.

Mellan 2014-2017 representerade Emil Frend Öfors Alingsås HK och var en lagets nyckelspelare, 2017 köpte THW Kiel köpte loss målsprutan. Under denna period fick han chansen i A-landslaget och var med i den svenska VM-truppen 2017.

Kantspelaren är nu inne på sin tredje säsong i Bundesliga och har en tydlig målsättning med sin handboll. Guld på seniornivå saknas på meritlistan och på frågan om varför Emil väljer att komma till just Kristianstad svarar han väldigt kort men bestämt:

-Jag vill ha ett SM-guld!

Bara sådär? Att det är guld du vill ha?
-Ja absolut, det är den stora anledningen. Men även helhetslösningen för familjen som IFK Kristianstad erbjöd. Det är även fin stad och mitt val av klubb känns bra i både magen och i huvudet.

Vad kommer du att bidra med?
-Jag kommer att bidra med fart, jag kommer alltid göra mitt bästa och förhoppningsvis mål, skrattar han.

Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad:
-Emil har varit en oerhört solid spelare i flera år nu och när möjligheten gavs, tvekade vi inte att ta hit honom. Som spelare är han stor och rejäl, bra både som kontringsspelare och i läget. När det gäller hans defensiva kvaliteter är han användbar på flera ställen, vilket ger oss utrymme att använda spelare som annars kanske inte spelar försvar. Vi är väldigt nöjda med att Emil vill komma till oss och förstärka IFK de kommande 3 säsongerna.

Emil Frend Öfors

Född: 13 september 1994
Position: Vänstersex
Högerhänt
Längd: 193 cm
Vikt: 92 kg
Klubbar:
IFK Tumba (-2014)
Alingsås HK (2014-2017)
THW Kiel (2017-2018)
HSG Wetzlar (2018-2020)
IFK Kristianstad( 2020-)
Landskamper/mål: 13/21.

Till nyhetsarkivet