Sveriges häftigaste handbollsklubb

Vi ställer upp, gör du?

2020-02-24

I samband med torsdagens hemmamatch mot Eskilstuna Guif har vi tillsammans med en rad olika organisationer delat ut biljetter till personer som annars inte har möjligheten att gå på handboll i Kristianstad Arena.

I november samlade vi under två hemmamatcher in julklappar till behövande familjer och barn. Julklappshjälpen inbringade 653 julklappar till barn och ungdomar som annars inte hade fått någon julklapp. Mot Guif vill vi fortsätta vårt arbete för ett mer inkluderande Kristianstad.

Vi kommer främst rikta in oss mot familjer och barn men även andra grupper i vår kommun som av olika anledningar inte har möjlighet att vanligtvis uppleva våra häftiga hemmamatcher. För att säkerställa att biljetterna hamnar rätt samarbetar vi med en rad olika organisationer. Dessutom så kommer biljettintäkterna från torsdagens match kommer att gå till IFK Kristianstads arbete med #viställerupp

#viställerupp innefattar IFK Kristianstads arbete för barn och unga inom Hälsa, Integration och Inkludering. En långsiktig satsning på barn och ungdomar som inleddes under parollen #viställerupp våren 2019.

Några av de organisationer eller föreningar som fått ta emot biljetter:
Furuboda, Kristianstads Fritidsgårdsforum, Stiftelsen 1826, CSK Barnkliniken, Giving People, Youngstival, Klubb Sonja Osby, Kvinnojouren Kristianstad, Boende för ensamkommande Kristianstad kommun, Urbana hembygdsgården, Ungdomsbasen och Mötesplatsen Norreport.

För att kunna genomföra denna match har partners till föreningen ställt upp. Företag som vill göra skillnad och tycker att samhällsengagemang är viktigt för ett starkare Kristianstad. Stort tack för att ni ställer upp.

Följande partners ställer upp:

ABK ATEA C4 Hus
Coop Enkla Elbolaget Fastighetsbyrån
Handelsbanken Hemfosa iNSE Organisations- & ledningsutveckling AB
Interflora Invectus Kagan Buss
Kippers Kristianstadsbladet Ljus och Comfort
Länsförsäkringar ICA Maxi Kristianstad Menigo
Metropol Restaurang MIO Optimera
PWC Rinkaby Rör Smekab Citylife
Sparbanken Skåne Sparbanken Syd Tinia
Wallgårds Färg Waypoint Wikan Personal

Aktiviteter inom ramen för #viställerupp

IFK Kristianstad har i grunden ett stort engagemang i samhället genom vår stora ungdomsverksamhet. Från de allra yngsta i Bollibumpas barn-grupper upp till vår U-elitakademi aktiverar vi ca 750 barn och ungdomar varje vecka vid ett antal tillfällen. Årligen får dessa utbildningar och föreläsningar för att förebygga mobbning och även skapa ett bättre klimat bland våra ungdomar i samhället.

2014 startade föreningen en viktig verksamhet inom ramen för det vi kallar "Handboll För Alla". Här driver vi ett rullstolslag och en grupp för gående/stående barn och ungdomar med olika funktionsvariationer. Inom denna verksamhet deltar vi också i nationella projekt i samverkan med Svenska Handbollsförbundet.

IFK Kristianstad vill också vara en stödjande del ute i samhället. Vi har sedan en lång tid tillbaka drivit ett skolprojekt där unga seniorspelare på herr- och damsidan är ute i regionens skolor på låg- och mellanstadiet och håller "handbollslektioner".

Herrlagets tränare, Ljubomir Vranjes har föreläst i högstadieskolor där han berättat om sin något brokiga uppväxt och hur han tog sig från det livet. En föreläsning om hur man trots utanförskap kan ta sig vidare in på rätt bana i livet. Vi verkar också i integrationsprojekt och har deltagit i arbetet med den lokala överenskommelsen mellan kommunen och den idéburna sektorn.

Genom åren har klubben vid ett antal tillfällen också bidragit till olika behövande organisationer som FRIENDS, Barndagvården på CSK, Barncancerfonden, Rädda Barnen, Mustasch-kampen mm.

Vi strävar också efter att vara inkluderande vad gäller våra A-lagsmatcher och över tid har många grupper fått komma och se på handboll från olika organisationer. Det har varit personer anknutna till Skånes Stadsmissions verksamhet inom Café David, resursskolor, kommunens enheter för ensamkommande unga flyktingar etc.

Till nyhetsarkivet