Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK Kristianstad mäter sina krafter i Sportduellen

2020-06-02

Coronapandemin har lamslagit vårt samhälle och därmed även i princip all läktaridrott. Det är många som saknar pulsen på idrottsplatsen, i idrottshallen eller i arenan. Ingen kan ge publiken just den känslan, men fem klubbar vill ändå erbjuda publiken tävlingsnerv och spänning.

Fem föreningar och sex lag kan idag presentera en unik samverkan som sträcker sig över två län och tre kommungränser. Konceptet heter ”Sportduellen Hanöbukten” och är en tävling som kan liknas vid SVT-succén Mästarnas mästare men med en twist.

–Vi vill bjuda vår publik och våra supportrar på härlig tävling och vi tycker att Sportduellen är ett bra och roligt koncept. Vi såg hur de gjorde i Karlskrona och kände att det skulle passa bra i vårt område. Hanöbukten tar med Sölvesborg, Bromölla och Kristianstad på ett bra sätt, säger Johan Johansson, Ifö Bromölla.

I Sportduellen ska bästa lag koras och det görs genom en serie tävlingar med efterföljande final.

–Våra tävlingar är inspirerade av Mästarnas mästare och några av dem har vi sett på tv. Det handlar om tävlingar där ingen idrott eller något kön har en fördel. Det ska bli väldigt spännande att se hur de olika lagen står sig, säger tävlingsledaren Linda Eriksson.

En arbetsgrupp med representanter från deltagande föreningar, produktionsbolaget Nordic Frames och Sportduellen har arbetat fram ett koncept som sticker ut. Tävlingarna och produktionen görs möjlig genom att sparbankerna (Ivetofta, Skåne och Sölvesborg-Mjällby) går in som huvudsponsorer.

–Det känns superbra att våra banker stöttar oss i en tuff tid. Tillsammans kan vi bjuda publiken på rolig underhållning och bra tävling, säger Jacob Lennartsson, Mjällby AIF.

Upplägget för den som vill se Sportduellen Hanöbukten är enkelt. Man köper sin biljett på sportduellen.se/hanobukten där man också ser programmet med premiärdatum den 30 juni. Det kommer att finnas flera biljettkategorier med olika pris, där den egentliga skillnaden är att lite mer pengar tillfaller föreningarna. Alla intäkter fördelas solidariskt mellan föreningarna, vilket ligger i linje med vad Sportduellen förordar.

–Sportduellen vill vara ett komplement till de intäkter som föreningarna har i vanliga fall, men som en extra injektion under dessa tuffa tider. Vi tror också att publiken är sugna på att få se tävling och se sina profiler möta andra profiler, säger Tobias Karlsson, sportsligt ansvarig hos Sportduellen.

Deltagande lag:
IFK Kristianstad, herrar.

Lörby IF, fotboll, damer.

Ifö Bromölla, fotboll, herrar.

Ifö Bromölla, fotboll, damer.

Mjällby AIF, fotboll, herrar.

Ledig plats – blir klart i dagarna.

Programledare:
Douglas Nordenbelt och Malin Olesand

Till nyhetsarkivet