Sveriges häftigaste handbollsklubb

Inför premiären i Kristianstad Arena

2020-09-08

Med de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten idag har, så tillåts matcharrangemang med max 50 personer.

En ny säsong stundar runt hörnet. På lördags kastas Handbollsligan 2020/2021 igång och IFK Kristianstad inleder borta mot topptippade HK Malmö.

Vanligtvis brukar det spekuleras inför säsongen om vilka lag som kommer hamna i toppen och vilka som kommer att få kriga för att inte åka ur. Denna säsongen är huvuddiskussionen en annan, publikfrågan.

En pågående pandemi sätter stora käppar i hjulet och klubbarna kämpar mer än någonsin för sin överlevnad. IFK Kristianstad är inget undantag, våra planer och drömmar bromsade hastigt in när Covid 19 tog sitt grepp om vår värld.

Vi lever och förhåller oss till vår vardag på ett sätt som ingen kunde förutspå för ett år sedan. Hur länge och på vilket sätt pandemin påverkar oss framöver vet ingen.

Fredagen den 4 september kom nya rekommendationer att tillåta matcharrangemang med max 50 personer. Det har säkerligen inte gått någon förbi att det arbetas på en för ändring av rekommendationerna gällande kultur och idrottsevenemang, förändringar som kan komma att verkställas från den 1/10.

Utifrån den situation som nu råder har styrelsen beslutat att 50 personer som köpt säsongskort i Södra Kurvan kommer att få närvara på matchen mot Önnered den 18 september.

MAT OCH DRYCK

Kristianstad Arena har öppet under matchen i Stjärnrestaurangen för 80 personer. Du kan boka din 3 rätters meny för 450:-/person (fyra personer i sällskapet). Då behövs ingen biljett till matchen.
Boka ditt bord här >>

Vi inser att det är svårt att få till en rättvis urvalsprocess bland våra samarbetspartners och supporters till de platser som kan erbjudas, men tillsammans med laget har vi kommit fram till denna fördelning.

Just nu jobbar vi intensivt med planering för att kunna genomföra arrangemang med publik från och med matcherna i oktober. Arrangemang som vi kommer att genomföra i begränsad omfattning, med alla de krav som ställs på oss när de gäller exempelvis att hantera in/ut passering i arenan, tillsyn/spritning av toaletter och säkerställa att avstånd hålls innan och under arrangemanget.

Hur fördelningen kommer att ske kommer vi att återkomma till, men vi kommer prioritera säsongskortsinnehavare i förstahand.

Vi hoppas och tror på Er förståelse för vårt beslut och att vi mycket snart ses i arenan.

Till nyhetsarkivet