Sveriges häftigaste handbollsklubb

Simon Birkefeldt lämnar IFK Kristianstad

2020-09-20

IFK Kristianstad och Simon Birkefeldt har kommit överens om att avsluta hans kontrakt i förtid. Ny klubb är Ribe-Esbjerg där han blir klubbkamrat med Gunnar Steinn Jonssón som tidigare spelade i IFK Kristianstad. Simon ansluter till sin nya klubb med omedelbar verkan.

IFK Kristianstad och Simon har valt att avbryta samarbetet då Birkefeldt fått begränsat med speltid och parterna har tillsammans hittat en lösning som alla är nöjda med.

Jesper Larsson, sportchef:
Simon är verkligen en kanonkille som hela tiden gett 100% i alla lägen. Ibland blir det dock inte som man tänkt sig och jag tror varken han eller vi var nöjda med situationen till slut. Vi tackar Simon för allt och önskar honom lycka till i sin nya klubb.

Simon Birkefeldt:
Det har varit en jättefin upplevelse att spela i IFK Kristianstad, men det blev inte som jag hoppats på. Tanken var att jag skulle ta en större roll och bidra mer, vilket jag tänker att jag får visa i min nya omgivning i Ribe-Esbjerg. Jag önskar alla i klubben, spelare, ledare och supportrar ett stort lycka till och hoppas vi ses igen.

Ljubomir Vranjes:
Vi kommunicerade tidigt att Simons roll i år var framförallt försvarsinriktad och att han bara skulle få sporadisk speltid framåt. Han har varit otroligt professionell och varit en spelare som alltid gett 100%. Jag kan förstå att Simon vill ta denna chans och vi alla önskar honom allt gott i framtiden.

Till nyhetsarkivet