Sveriges häftigaste handbollsklubb

Emil Frend Öfors kallas in till landslaget

2020-11-06

IFK Kristianstads vänstersexa Emil Frend Öfors har kallats in till landslagets EM-kvalmatch mot Kosovo på söndag. Detta efter att Hampus Wanne skadades under gårdagens match.

Sverige besegrade Ruminänen i onsdagens EM-kvalmatch med 33-30. På söndag väntar Kosovo och då är Emil Frend Öfors med i truppen.

Även HK Malmös Kassem Awad har kallats in då även Jonathan Carlsbogård, som gjorde landslagsdebut mot Rumånien, fick en fraktur i högerhanden och har under förmiddagen gipsats.

–Det är tråkigt för Jonathan, Hampus och för oss. Det är två startspelare som vi nu får klara oss utan, men vi är också glada att vi kan få hit Kassem och Emil med kort varsel under de omständigheter som råder med covid-19, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

–Med Jonathan förlorar vi en duktig mittförsvarare, men där har Kassem stora kvaliteter som vi ser fram emot att få se. Och Emil är duktig i båda riktningarna, har varit med på den här nivån tidigare och har gjort en väldigt bra säsongsinledning i Kristianstad.

26-årige Emil Frend Öfors har sedan tidigare 13 landskamper på sitt CV och var med i VM-truppen 2017.

Stort grattis och lycka till!

Emil Frend Öfors
Född: 13 september 1994
Position: Vänstersex
Högerhänt
Längd: 193 cm
Vikt: 92 kg
Landskamper/mål: 13/21.

Till nyhetsarkivet